Šis incidentas įvyko antradienį kaimiškoje Kamberlando apygardoje, o dvejų metų mergaitė buvo skubiai išvežta į ligoninę, kur buvo konstatuota jos mirtis.

Kamberlando apygardos koroneris Gary White'as sakė, kad auka tapo Caroline Starks ir kad nelaimė įvyko, kai vaikų mama tvarkė namus ir buvo išėjusi į verandą.

"Ji pasakojo, kad praėjus ne ilgiau nei trims minutėms ji išgirdo šūvį. Ji parbėgo atgal ir rado mergytę", - G.White'as pasakojo televizijai WKYT.

Mažo kalibro šautuvas berniukui buvo padovanotas pernai. Tėvai nežinojo, kad jame buvo likęs šovinys.

"Tai "Crickett" (Svirplys), mažas šautuvėlis vaikams, - koroneris sakė dienraščiui Lexington Herald-Leader. - Berniukas šaudydavo iš to šautuvėlio."

Mergaitės palaikų tyrimas buvo numatytas trečiadienį, tačiau G.White'as sakė numatantis, kad šis šaudymas bus pripažintas atsitiktiniu.

"Tai tiesiog vienas iš tų beprotiškų atsitiktinumų", - teigė jis.

Jungtinėse Valstijose 2011 metais nuo atsitiktinių šūvių mirė 851 žmogus, rodo Ligų kontrolės ir prevencijos centrų naujausi duomenys.

Tais metais dėl atsitiktinių šūvių dar 14 675 žmonės buvo sužeisti, iš jų 7 991 jaunesnis nei 18 metų, o 3 569 - jaunesni nei 13 metų.