Buvęs klaipėdietis Ž.Sikorskis tikina, kad labai nustebo, kai sužinojo, jog toje pačioje Alikantės provincijoje, kur jis jau dešimtmetį gyvena su šeima, policija ieško jo pusbrolio D.Kedžio.

Dviem žmogžudytėmis Lietuvoje įtariamas kaunietis esą buvo pastebėtas Viduržemio jūros pakrantėje, Valensijos ir Mursijos regionuose.

Paklaustas, ar jau lankėsi Ispanijos policininkai, D. Kedžio pusbrolis sakė: „Jaučiu, kad netrukus gali ateiti. Jeigu jau sukeltas toks vajus – jie turėtų žinoti, kad aš čia gyvenu. Esu pasirengęs sutikti ir Ispanijos, ir Lietuvos policininkus. Lietuviai, aišku, neturtingi, taip greitai neatlėks. Tačiau ispanai gali bet kada pasirodyti. Man ši situacija nėra maloni – namuose auga mažas vaikas, be to, kaimynams gali nepatikti. Mes čia tvarkingai, gražiai gyvename, ir staiga užgrius policija. Kaip reaguos kaimynai, su kuriais sveikinuosi, kalbuosi, kai atvažiavę policininkai pradės kažko pas mane ieškoti? Kaip jūs reaguotumėte? Mano kaimynai – nelietuviai. O ispanai mėgsta žiūrėti pro langus, ką čia „lituanai“ prisidirbo“.