"Kai tik įvažiavome į Vilnių, po vienu tiltu kelią užblokavo septintos klasės BMW ir visureigis. Šio numeriai buvo tranzitiniai. Iš visureigio iššoko keturi vyrai. Pagriebęs Drąsių už krūtinės, vienas sušuko: "Kedy, tu ką, su pedofilais kariauji?" Vyras tikino, kad tai nebuvęs atsitiktinis užpuolimas. "Tai galėjo būti kariškiai ar pareigūnai. Jie žinojo, ką sustabdė ir už ką", - tvirtino D.Kedžio bičiulis. Esą prie namų D.Kedys taip pat matė jį stebinčių vyrų automobilį.

A.Žilius - D. Kedžio prie motelio "Baltosios burės" filmuotoje medžiagoje šmėkštelėjęs vyras. Jis yra Juodkrantės bedarbis. Bičiulių pažintis prieš trejus metus prasidėjo tarpusavio muštynėmis. Vyrai susipažino, kai A.Žilius dirbo Juodkrantės paplūdimyje gelbėtoju.

Paskutinėmis dienomis, draugo manymu, D.Kedžiui buvo pakrikę nervai. Tačiau jis netiki, kad D.Kedys - žmogžudys. Dienraščiui pavyko pasikalbėti su D.Kedžio bičiuliu anksčiau, nei jis vakar buvo apklaustas policijos pareigūnų.

"Aš turiu alibi. Manęs ten nebuvo. Apie tai, kas nutiko, aš sužinojau, kaip ir visi - vėliau",- vyras tikino žudynių metu buvęs Juodkrantėje.

A.Žilių įsiminė daug kas - jis nuolat lydėjo D.Kedį susitikimuose su žurnalistais, lankantis institucijose.