Gegužės 16-osios vakarą dingusios Sandros N. draugas iš karto ėmė kelti pagrobimo versiją. Prokuroras pripažino, kad nė į vieną pateiktą prielaidą nebuvo numota ranka ir merginos paieškos vyko itin intensyviai. Žmonių pagalba buvo didžiulė.

Pažinojusieji merginą, ją minėjo kaip ramią ir draugišką. Mergina aktyviai dalyvavo įvairioje veikloje. Danielius.net internetinėje svetainėje patalpintas jos pasirodymas, skirtas kovai prieš patyčias.

Prokuroras Egidijus Palaima neslepia, kad šioje byloje pagrobėjo ieškota tikslingai ir nors mėtė pėdas, buvo surastas.

Sankryžą stebinčios vaizdo kameros užfiksavo apie 22 val. pravažiavusius automobilius – būtent tuo laiku Sandros N. artimieji su ja susisiekti jau negalėjo, nors maždaug prieš porą valandų iš namų išėjusi mergina žadėjo tik neilgai pabėgioti.

Kol kas oficialių žinių, kad pagrobėjas ir Sandra N. buvo pažįstami, nėra. Dvidešimtiems metų vyras važiavo svetimu automobiliu, kai pagrobė merginą ir nusivežė.

Nors prokuratūra neskuba tvirtinti, didžiausio Lietuvos interneto portalo DELFI portalo žiniomis, liudytojų ne kartą minėtas paslaptingas „VW Golf“, kuris buvo pastebėtas sankryžą filmuojančių kamerų. Nusikaltimui įvykdyti naudotas automobilis, sulaikytam žaginimu ir nužudymu įtariamam alytiškiui nepriklauso.

„Pagal turimas aplinkybes, sulaikytasis ir mergina nebuvo pažįstami, tačiau jo ieškota tikslingai. Duomenų, kad ji su įtariamuoju važiavo savo noru, taip pat nėra“ , - DELFI sakė E. Palaima.

Prokuroras neatskleidė kokie buvo jauno vyro motyvai, mat informacija dar labai šviežia. Visgi nužudymo aplinkybės panašesnės į planuotą nusikaltimą, nei spontanišką veiksmą.

Jaunas vyras buvo sulaikytas pirmadienio vakarą, birželio 10 d. Jis parodė vietą Senųjų Trakų teritorijoje, kur paslėptas ieškotos merginos kūnas.Taip pat apklaustasis parodė vietą, iš kur nusivežė merginą.

Sulaikytam dvidešimtmečiui oficialiai pareikšti įtarimai dėl merginos išžaginimo ir nužudymo.