Antradienį, lapkričio 26 d., į policiją kreipėsi M. M. pranešdama, kad pirmadienį, lapkričio 25 d., dingo jos vyras A. M., gyvenantis Kauno rajone, Šatijų kaime. Žmona pasakojo, kad jos sutuoktinis išėjo pas kaimyną ir nebegrįžo.

Kauno rajono policijos pareigūnai kartu su Patrulių rinktinės patruliais minėtoje vietovėje pradėjo aktyvius paieškos veiksmus, į kuriuos geranoriškai įsitraukė Lapių seniūnijos darbuotojai, Mykolo Romerio universiteto Viešojo saugumo fakulteto studentai.

Lapkričio 28 d. policijos pareigūnai nustatė ir sulaikė žmogžudyste įtariamą 30 metų A. J. Prokuratūros atstovai teigia, įtariamasis asmuo prisipažino padaręs šiurpų nusikaltimą, tačiau kriminalistams teko sunkiai dirbti, kol išgavo iš įtariamojo informaciją, kur tiksliai užkasti nužudytojo palaikai.

A. J. prieš metus iš Vilniaus atsikraustė į Šatijų kaimą, ankščiau buvo dukart teistas. Jis uždarytas į Kauno apskrities policijos areštinę.

Šeštadienį, lapkričio 30 d., tyrimą kontroliuojantis Kauno apygardos prokuratūros prokuroras kreipsis į teismą su prašymu skirti A. J. griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą.