Gaudybės Trakų rajone

Šeštadienį nuo pat ryto Vilniaus apskr. Kelių policijos pareigūnų ekipažai, nuo 9 valandos ryto, išsiskirstė po Vilnių, ekipažus išrikiavo Švenčionyse, Šalčininkuose, Širvintose, Elektrėnuose, Ukmergėje ir Trakuose bei rajonuose.

Ilgai laukti pažeidėjų neteko. Trakuose, Geležinkelio gatvėje, į pareigūnų glėbį vairuotojas atvažiavo automobiliu, kuris buvo be numerių. Toks pasivažinėjimas vairuotojui kainuos nuo vieno šimto dvidešimt iki dviejų šimtų keturiasdešimt eurų.

Netrukus Trakų rajone, Varnikėlių I kaime, įvyko „Audi“ automobilio gaudynės. Pareigūnai greit pasivijo sustoti nenorėjusį vairuotoją, tačiau šis nepanoro bendrauti su pareigūnais, neatidarė automobilio durelių, nenorėjo atidaryti ir lango. Sustabdytas vyras paėmė telefoną ir ėmė kažkam skambinti, su pareigūnais akivazdžiai nebuvo linkęs bendrauti. Nepaklusęs vairuotojas buvo prievarta išlaipintas – pareigūnams teko daužti automobilio stiklą.

Išlaipintas „Audi“ vairuotojas blaivumo patikros neatsisakė. Alkoholio matuoklis parodė nulius. Paaiškėjo, kad vyras turi ligą, dėl kurios gali elgtis neadekvačiai, tad iškvietus medikus jis buvo nuvežtas į ligoninę.

Pričiupo nelegalų gyventoją: išvykti turėjo jau prieš metus

Panašiu laiko Širvintų rajone dirbusiems pareigūnams įkliuvo ankstokai švęsti sumanęs vairuotojas. Vyrui nustatytas 0,56 prom. neblaivumas. Dar keturi vairuotojai nubausti už smulkius kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Vilniaus rajone, prie Skaidiškių viaduko įkliuvęs vairuotojas itin neapsidžiaugė. Užsienietis nelegaliai gyveno Lietuvoje jau kurį laiką. Dar prieš metus jis gavo įspėjimą, kad per 20 dienų turi palikti šalį. Visgi neskubėjo savarankiškai grįžti į Tadžikistaną, tad dabar tiesiai iš reido vietos sulaukė „kelialapio“ iš Lietuvos.

Ukmergėje vairuotojus tikrinę pareigūnai nustatė vieną „perkopusį“ leistiną ribą vairuotoją. Dėl 0,46 prom. alkoholio vyrui teks prisiminti, ką reiškia būti keleiviu.

Švenčionyse, Vilniaus gatvėje, sustabdytam automobilio vairuotojui taip pat dažniau teks pasivaikščioti, nes nusprendė, kad jam kelių eismo taisyklės negalioja. Pareigūnai priminė, kad taisyklės sukurtos ne šiais sau: turėti vairuotojo teises, lenkti galima tik tam tinkamose vietose ir automobilį vairuoti su numeriais – būtina. Vairuotojui gresia nuo keturių šimtų penkiasdešimt iki šešių šimtų eurų.

Elektrėnuose įkliuvo vairuotojo pažymėjimo neturintis vairuotojas.

Vos per valandą į vieną vietą atvažiavo 8 girti vairuotojai

Vilniuje darbavęsi pareigūnai taip pat nepritrūko veiklos. Pirmoje dienos pusėje ties Žaliųjų ežerų gatve įkliuvo keturi neblaivūs vairuotojai: alkoholio matuoklis parodė 0,82; 0,49; 0,75 ir 1,14 prom. neblaivumus. Be to, į nubaustųjų draugiją pateko ir vairuodamas telefonu naudojęsis vairuotojas.

Kiek pailsėję pareigūnai ekipažus dar išrikiavo Geležinio Vilko gatvėje. Čia vos per valandą įkliuvo net aštuoni neblaivūs vairuotojai. Kone vienas po kito į reido vietą atvažiavę vairuotojai septyni vairuotojai atsipirks baudomis ir vairuotojo pažymėjimo praradimais, o vienam itin nepasisekė – teks kulniuoti į teismą, mat jam nustatytas 1,51 prom. girtumas. Tarp čia įkliuvusių neatsakingų vairuotojų buvo ir mergina.

Tas, kas vairavo neblaivus, kai jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Dar du neblaivūs vairuotojai, kuriems nustatyta 0,46 ir 0,93 prom. girtumai, įkliuvo netoli Litexpo rūmų. Čia pat policijos dėmesio sulaukė ir du be vairuotojo pažymėjimo važinėji vairuotojai. Dar vienas vairuotojas įkliuvo važinėdamas automobiliu, kuris buvo be valstybinio numerio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)