Surengtoje kompleksinėje priemonėje VSAT pareigūnai didelį dėmesį skyrė pavėžėjimo paslaugas teikiantiems užsieniečiams, kadangi pastaruoju metu išaiškėjo didelė problema – jie naudojasi suklastotais vairuotojų pažymėjimais arba Lietuvoje yra nelegaliai.

Vaiką iš darželio išėjo pasiimti pėsčiomis

Kelių policininkai apie 17 val. išsirikiavo Justiniškių gatvėje, čia pareigūnai sučiupo du girtus vyriškius.

Sustabdytas BMW vairuotojas į alkoholio matuoklį įpūtė 1,01 ir 0,96 prom. Visai netrukus buvo pričiuptas ir „Ford“ vairavęs vyras, jis įkliuvo būdamas dar girtesnis – jam nustatytas 1,69 ir 1,24 porm. girtumas.

Susitaikęs su pareigūnų išrašyta „premija“ vairuotojas nužingsniavo iš darželio pasiimti savo mažametį vaiką, o jam tik nužingsniavus prie pareigūnų priėjo sunerimusi moteris su mažamečiu. Pasirodo, kad ji atpažino savo mylimojo automobilį ir nusprendė pasiteirauti, kas atsitiko. Sužinojus apie savo sutuoktinio pasivažinėjimą moteris neapsidžiaugė.

Apie 19.30 val. kelių policininkai su VSAT pareigūnais sustojo Upės gatvėje, čia irgi prisidirbo ne vienas pilietis.

Pirmas „nudžiugintas“ buvo „Audi“ vairuotojas – ukrainiečiui nustatytas 0,68 prom. girtumas. Visai netrukus įkliuvo ir „Mercedes Benz“ vairuotojas, jis buvo šiek tiek labiau išgėręs – į alkotesterį įpūtė 0,82 prom. neblaivumą.

Pareigūnai sučiupo ir kelis beteisius: „Ford“ vairavusį vaikiną bei Lietuvoje uždarbiavusį užsienietį su „Toyota“ automobiliu.

Liūdnai pasibaigęs gimtadienis

Upės gatvėje prisidirbo ir „Tesla“ vairavęs vyras. Alkotesteris parodė, jog pilietis neblaivus – nustatyta 0,61 prom. girtumas. Prasikaltęs vyras paatviravo, jog šventė savo gimtadienį, šiek tiek išgėrė ir manė, jog gali vairuoti.

Apie 22 val. reidas persikėlė į Žygimantų gatvę, čia pareigūnams įtarimų sukėlė „Audi“ automobiliu važiavusi jaunuolių kompanija. Į vietą atvykęs kinologas su tarnybiniu šuniu patikrino transporto priemonę ir nustatė, jog joje seniau buvo laikomos narkotinės medžiagos, buvo aptikta ir jų likučių.

Kiek vėliau paaiškėjo, jog vairuotojas jaudinosi ne dėl draudžiamų medžiagų, o dėl to, kad neturi vairuotojo pažymėjimo. Vaikinas dar prieš Naujuosius metus buvo baustas už vairavimą neturint tam teisės, todėl jo mamos „Audi“ buvo konfiskuota ir išgabenta į policijos saugomų automobilių aikštelę.

Žygimantų gatvėje pasieniečiams įkliuvo Azerbaidžano pilietis – paaiškėjo, kad jis Lietuvoje yra nelegaliai. Vyriškis dar gruodžio mėnesį buvo įspėtas, jog leidimas tuoj nustos galioti ir jis privalo išvykti iš šalies, tačiau jis to nepadarė. VSAT pareigūnai pavėžėjimo paslaugas teikusį vyrą informavo, jog turi per nurodytą terminą pasišalinti iš Lietuvos, nes kitaip bus sulaikytas ir deportuotas.

Suklastoti dokumentai

Vidurnaktį pareigūnai išsirikiavo Olandų gatvėje. Čia įkliuvo dar vienas migrantas, kuris Lietuvoje užsisvečiavo per ilgai. Azerbaidžanietis, kuris taip pat teikė pavėžėjimo paslaugas, gruodžio mėnesį turėjo išvykti, tačiau to irgi nepadarė.

Besibaigiant reidui įkliuvo vaikinas ir mergina iš Kenijos. „Honda“ vairavęs užsienietis iš pradžių teigė, jog neturi vairuotojo pažymėjimo, vėliau pareigūnai jį rado, o tikrinant paaiškėjo, kad dokumentas yra visiška klastotė. Kartu vykusi mergina taip pat turėjo padirbtą dokumentą.

Abu jaunuoliai buvo sulaikyti, jų atžvilgiu pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Kelių policija dar ne kartą vykdys tokio pobūdžio priemones Vilniaus apskrityje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)