Į įvykio vietą išsiųstos Šiaulių PGV priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus budėtojas patikslino, kad dega medinis trijų aukštų namas .

Atvykus ugniagesiams, atvira liepsna degė prie gyvenamo namo priblokuota dviejų aukštų bendro naudojimo medinė laiptinė ir jos stogas, buvo pradėjęs degti namo stogas.

Ištraukiamomis kopėčiomis iš gyvenamo namo evakuoti penki gyventojai. Vieno buto gyventojas po medikų apžiūros išvežtas į Respublikinę Šiaulių ligoninę. Medikai informavo, kad vyras apsinuodijęs dūmais, sąmoningas, nudegimų neturi.

Dar du gyventojai po medikų apžiūros į ligoninę vykti atsisakė. Iš pastato išgelbėti 2 kačiukai.

Namas šešių butų, medinis, dviejų aukštų su mansarda. Per gaisrą nudegė laiptinės stogas, stipriai apdegė laiptinės sienos. Nuardyta apie 60 m2 namo stogo dangos. Palėpėje nuardyta apšiltinimo medžiaga. Butai sulieti vandeniu.

Gaisras numalšintas per 2 valandas. Dirbo 22 ugniagesiai. Gaisrą gesino 5 autocisternos, panaudotos automobilinės kopėčios.

Dūmų detektorių nėra. Įtariamas padegimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)