Ugniagesiai pranešimą apie cheminę avariją Vilkaviškio r. Klausučių sen., Mažųjų Šelvių k., Giedrių g. gavo rugpjūčio 17 d. apie 18 val. Įmonėje prakiuro azoto trąšų rezervuaras.

Atvykę ugniagesiai sužinojo, kad prakiuro amoniako salietros tirpalo rezervuaro viršus. Įšbėgę apie 200 t skystų trąšų. Avarija įvyko trūkus rezervuaro gamyklinei siūlei.

Trąšos išsiliejo 2 kryptimis. Apie 100 m ilgio ir 6 m pločio teršalų juosta driekėsi į rytus geležinkelio link. Kita – 50 m juosta į melioracijos griovį pietuose.

Kad trąšos nepatektų į upelį, buvo užtvenktas melioracijos griovys. Geležinkelio link supiltas pylimas nuotekiui sustabdyti.

Ugniagesys su cheminės apsaugos kostiumu atliko žvalgybą. Daugiau nutekėjimų neužfiksuota.

Incidento pasekmes likvidavo įmonės darbuotojai ir ūkininkai. Jie išsiliejusiais trąšas siurbė į talpyklas, prikabintas prie traktorių ir vežė į kitus rezervuarus.

Įvykio vietoje dalyvavo aplinkos apsaugos pareigūnai, policija pareigūnai reguliavo eismą kelyje Vilkaviškis-Kudirkos Naumiestis.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją