„Tai bene vienas iš gėdingiausių dalykų, kokį teko matyti šiame departamente“, – pirmadienį vykusioje spaudos konferencijoje sakė Detroito policijos viršininkas Jamesas Craigas.

Du policininkai kaltinami griebęsi fizinio smurto ir šiuo metu yra nušalinti nuo pareigų.

Įvykus nesusipratimui, neuniformuoti policininkai iš 11-os ir 12-os nuovadų atsidūrė toje pačioje vietoje ir tuo pačiu laiku.

Pareigūnai iš 11-os nuovados ketino atlikti reidą į įtartiną namą rajone, kurį jie prižiūri. Apie 18 val. jie atvyko ir bandė sulaikyti du asmenis, nežinodami, kad tai persirengę policininkai iš 12-os nuovados, informavo J. Craigas.

11-os nuovados pareigūnai nurodė dviem persirengusiems policininkams gulti ant žemės, grasino jiems ginklu. Netrukus jie ketino eiti apieškoti įtartino namo (turėjo kratos orderį).

Tačiau 12-os nuovados policininkai, atliekantys tyrimą dėl narkotikų, čia buvo atvykę su visa komanda. Abi policininkų komandos susirėmė. Incidentas buvo nufilmuotas. Šioje medžiagoje matyti, kaip mušasi apie 20 pareigūnų. Vaizdo medžiaga nebuvo paviešinta, ji perduota prokurorams, kad šie nuspręstų, ar bus pateikti kaltinimai.

Per incidentą vienam teisėsaugininkui sužalota lūpa, kitam pamušta akis. Abiem pareigūnams suteikta medikų pagalbą, jie abu laikinai nušalinti nuo pareigų.

Dėl incidento policininkams gresia kaltinimai užpuolimu ir sumušimu, informavo policijos viršininkas.

Trečias policininkas (iš 12-os nuovados) perkeltas į žemesnes pareigas, kol vyksta tyrimas, nes „nesuvaldė situacijos“, paaiškino J. Craigas.

J. Craigo teigimu, kas nors iš 12-os nuovados turėjo informuoti 11-ąją, kad planuoja atvykti, tačiau neinformavo.

Detroito policijos pareigūnų asociacijos pirmininko Marko Diazo teigimu, nesusipratimas įvyko dėl prastos komunikacijos.

Policijos viršininkas J. Craigas pabrėžė, kad incidentas galėjo baigtis liūdniau – laimei, policininkai nepanaudojo šaunamųjų ginklų. Jis priminė 1986 m. incidentą, kai du Detroito policininkus per klaidą nušovė jų kolegos. „Džiaugiuosi, kad nė vienas pareigūnas nebuvo sunkiau sužeistas“, – teigė J. Craigas.