„Šioje byloje atskleista vieno individualios įmonės savininko sumanyta vos ne detektyvo verta istorija, kuri pasibaigė baudžiamąja byla. Kaltinamajam nepavyko pergudrauti pareigūnų ir neteisėtu būdu gauti draudimo išmokų už apvogtą butą. Už pasikėsinimą sukčiauti siekiant apgaule įgyti didelės vertės svetimą turtą ir melagingų parodymų davimą jam teks atsakyti baudžiamąją tvarka,“ - teigia Panevėžio apygardos prokuratūros Panevėžio apylinkės prokurorė Gailutė Vilkienė.

Pernai vasarą D. K., sumanęs vagystės imitavimą, prieš išvykdamas su žmona poilsiauti prie Rubikių ežero, pragręžė durų spyną, kad sugrįžęs praneštų pareigūnams apie įsilaužimą į butą ir pagrobtą 63 tūkstančių 860 litų vertės turtą – du televizorius, du nešiojamuosius kompiuteris, du nardymo įrangos komplektus, indus, patalynę, drabužius, avalynę, papuošalus, įvairius įrankius. Turtą savininkai buvo apdraudę.

Pareigūnams, atlikusiems ikiteisminį tyrimą, buto savininko sumanytą vagystę padėjo atskleisti kriminalistinių tyrimų specialistų išvada – spyna buvo pragręžta prieš užrakinimą. Netrukus buvo surasti ir „pavogti“ daiktai, dalį jų – dviratį ir vieną nardymo įrangos komplektą „nukentėjusieji“ jau buvo pardavę. Buto savininkas, planavęs gauti bene 50 tūkstančių litų draudimo išmokos, sulaukė naujo ikiteisminio tyrimo dėl pasikėsinimo sukčiauti siekiant apgaule įgyti didelės vertės svetimą turtą.

Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo biuro Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai, tyrimui vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Panevėžio apylinkės prokurorai.

Už pasikėsinimą sukčiauti siekiant apgaule įgyti didelės vertės svetimą turtą baudžiama laisvės atėmimu iki aštuonerių metų, už melagingų parodymų davimą – iki dvejų metų.