Policija informuoja, kad Rokiškio mieste, Pandėlio gatvėje, patruliuojantiems pareigūnams vyriškis pranešė, kad ką tik miškų ūkio link nuvažiavo automobilis „Audi A6“, kurio vairuotojas galimai yra neblaivus. Rokiškio r. PK Viešosios policijos skyriaus patrulių ekipažas nuvažiavo ta kryptimi ir gana greit sustabdė nurodytą automobilį.

Atidarius automobilio dureles, dvelktelėjo alkoholiu. Vairuotojas buvo paprašytas patrulių automobilyje pasitikrinti girtumą. Pilietis A. M. tikrintis atsisakė ir specialios paskirties automobilyje prašė „susitarti“, siūlydamas 500 eurų kyšį.

Policijos pareigūnams pareikalavus nutraukti tokius veiksmus, kyšio suma šoktelėjo iki 4000 eurų. Vis tik įspūdinga ką tik šalyje įvestos valiutos suma nepalaužė patrulių pozicijos: į įvykio vietą iškviesta operatyvinė grupė, pradėti procesiniai veiksmai, vairuotojas pristatytas į policijos komisariatą.

Atsisakęs tikrintis girtumą (blaivumą) vairuotojas naktį praleido Rokiškio r. PK areštinėje. Jis ne tik bus nubaustas administracinėmis nuobaudomis už įvykdytus administracinius teisės pažeidimus, bet jo atžvilgiu pradėtas ir ikiteisminis tyrimas už Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 227 straipsnyje („Papirkimas“) numatytą veiką. Už tokią veiką numatyta bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas nuo 4 iki 7 metų. Prieš kelis metus šis vairuotojas jau buvo netekęs teisės vairuoti, bet iš savo klaidų nepasimokė.

Rokiškio rajono policija dėkinga piliečiui, pranešusiam apie miesto gatvėmis važinėjantį neblaivų vairuotoją. Jo ir pareigūnų principingumo dėka, išvengta skaudžių eismo nelaimių, kurias slidžiame vakaro kelyje krintant šlapiam sniegui, nesunku prisišaukti.