Viename Vilniaus viešbutyje administratore įsidarbinusi du kartus teista vilnietė čia neišdirbo nė poros mėnesių – įgavusi darbdavių pasitikėjimą jauna moteris pasisavino kliento sumokėtus pinigus ir darbe daugiau nepasirodė.

Tačiau iš svetimų pinigų ne tik kad nepraturtėjo, juos privalėjo grąžinti, bet ir dar „užsidirbo“ trečiąjį teistumą – Vilniaus miesto apylinkės teismas paskelbė, kad vilnietę Kristiną Kozlovaitę pripažįsta kalta dėl svetimo turto pasavinimo.

Anksčiau dėl vagystės, sukčiavimo bei narkotikų įgijimo savo reikmėms teistai jaunai moteriai teisėjas Eimutis Misiūnas skyrė 6 mėnesių viešųjų darbų bausmę, įpareigojant neatlygintinai dirbti po 20 valandų per mėnesį visuomenės labui.

Kadangi viešbučiui žalą nuteistoji atlygino, civilinis ieškinys byloje nebuvo pareikštas.

Bylos duomenimis buvo nustatyta, kad K. Kozlovaitė praėjusių metų vasarį įsidarbino viename Vilniaus viešbutyje, o pradirbusi vos pusantro mėnesio pasisavino jam priklausančius 260 eurų. Juos buvo sumokėjęs viešbučio svečias.

Iš kliento paimdama pinigus administratorė išrašė pinigų paėmimo kvitą, bet vėliau jį sunaikino, o pinigus pasisavino. Ir daugiau net nepasirodė darbe.

Apgaulė paaiškėjo netrukus, kai viešbučio darbuotojai tikrino, kiek pinigų buvo kasoje, taip pat peržiūrėjo pinigų sumokėjimo kvitus. Vieno jų trūko. Būtent to, kurį sunaikino K. Kozlovaitė.

Baudžiamojon atsakomybėn patraukta jauna moteris net neneigė, kad pasisavino pinigus, tačiau objektyviai savo elgesio motyvų taip ir negalėjo paaiškinti.

Šiuo metu niekur nedirbanti ir su draugu gyvenanti K. Kozlovaitė sakė, kad jos gyvenime susiklostė sunki situacija – motina sunkiai serga vėžiu ir cukriniu diabetu, todėl vienos dienos darbo pabaigoje ji sumanė iš viešbučio kasos pasiimti „šiek tiek pinigų“.

Kam juos išleido, mergina taip ir neatskleidė tik nurodė, kad ne vaistams motinos gydymui, o savo asmeninėms reikmėms.

Tuo metu viešbučio darbuotoja, pastebėjusi pinigų trūkumą, sakė, kad po pinigų pasisavinimo K. Kozlovaitė darbe taip ir nepasirodė, ji taip pat neatsakinėjo į telefono skambučius.

„Kristina dirbo vidutiniškai, dideliu nusiskundimų dėl jos neturėjome, ji yra pasakojusi, kad neseniai grįžo iš Anglijos, kadangi jos mama labai sunkiai serga vėžiu, ją reikia slaugyti ir prižiūrėti“, – sakė viešbučio darbuotoja.

Kadangi pinigus pasisavinusi K. Kozlovaitė daugiau darbe taip ir nepasirodė, viešbučio vadovybė kreipėsi į policiją.