Istorija prasidėjo dar vasario 24-osios išvakarėse. Pas Pakruojo mieste gyvenančius sutuoktinius atėjo jų draugas ir visi trys seni pažįstami nusprendė praleisti vakarą prie taurelės.

Pakilnojus ne vieną velnio lašų stikliuką sugėrovai gerai įkaušo, o buto šeimininkas tapo agresyvus. Trisdešimtmetis vyriškis nuėjo į tualetą, o jo sutuoktinė ir dvidešimt dvejų metų draugas užrėmė tualeto duris ir laukė, kol vyras nusiramins.

Buto šeimininkui tai nepatiko ir jis griebęs telefoną 2.41 val. paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą. Į įvykio vietą išsiaiškinti aplinkybių išskubėjo Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Pakruojo rajono policijos komisariato patruliai.

Atvykus policijai, buto durų niekas nedarė, pareigūnai nežinojo kas vyks bute, todėl buvo nuspręsta iškviesti priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą ir gelbėti pranešėją išlaužus buto duris. Atvykus gaisrininkams, pro durų akutę juos pamačiusi moteris atvėrė buto duris, o tualete buvęs uždarytas vyras ir jo draugas jau ramiai sėdėjo kambaryje.

Pareigūnai į svečius atvykusiam sutuoktinių draugui pasiūlė eiti namo, jis nenoriai sutikęs lėtai išlingavo pro duris. Policininkams toliau aiškinantis aplinkybes, iš kito kambario atėjo sutuoktinių šešiametis sūnus. Pareigūnai nenorėdami palikti mažamečio vaiko su neblaiviais tėvais jį nusprendė perduoti blaiviam asmeniui.

Vyras pasakė, kad vaiką gali prižiūrėti jo motina. Dvidešimt šešerių metų jo sutuoktinei ši idėja nepatiko, ji pareiškė, kad vaikas turi likti namuose ir puolusi Patrulių būrio patrulę apdraskė jai ranką. Panaudojus kovinius imtynių veiksmus moteris buvo sulaikyta.

Buto šeimininkui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis (2,06 promilės) jis liko namuose, moteris pristatyta į Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Pakruojo rajono policijos komisariatą. Kartu su ja į policiją pateko ir sutuoktinių draugas, kuris būdamas girtas blaškėsi prie daugiaaukščio namo. Jam nustatytas lengvas, 1,43 promilės girtumas. Mažametis vaikas perduotas močiutei.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Pakruojo rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams.