Trečiadienį vakare VSAT Varėnos pasienio rinktinės Raigardo PKP dirbę pasieniečiai patikrino iš Lietuvos į Baltarusiją išvykstančio automobilio „Lexus RX450 H“ ir jį vairavusio vyro dokumentus.

Prie 2017 m. laidos visureigio su laikinais Nyderlandų registracijos numeriais vairo sėdėjo 33-ejų Baltarusijos pilietis. Jo asmens dokumentai buvo tvarkingi, jokių įtarimų nesukėlė ir vairuotojo pažymėjimas. Tačiau pasieniečiams užkliuvo visureigio olandiškas registracijos liudijimas.

Įdėmiau jį patyrinėję, VSAT pareigūnai įtarė, kad šis dokumentas – suklastotas.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas, jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūros prokuroras. Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Liudytoju apklaustas Baltarusijos pilietis paleistas. Visureigis laikinai saugomas Varėnos pasienio rinktinės padalinyje.

Tokio visureigio „Lexus RX450 H“, priklausomai nuo komplektacijos, rinkos kaina – apie 45 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją