Gegužės 18 d. virtuvėse kilo trys tokie gaisrai, gegužės 17 d. – du. Štai gegužės 18 d. Kaune, Šarkuvos g. daugiabutyje gyvenamajame name degė gartraukis. Gaisro metu išsilydė gartraukio laidai, apdegė virtuvės baldai ir aprūko virtuvės patalpa. Tą pačią dieną Kazlų Rūdoje, J. Basanavičiaus g. esančiame bute degė ant elektrinės orkaitės prisvilę riebalai.

Gegužės 17 d. Klaipėdoje ugniagesiai vyko gesinti daugiabutyje užsidegusios orkaitės. Gaisro metu išdegė orkaitė, apdegė ir išardytos virtuvinės spintelės, apsilydė gartraukis, aprūko lubos ir sienos visame plote.

Tą pačią dieną Vilniuje, Apkasų g. bute prisvilęs maistas išsiveržė juodais dūmais pro langą. Iš smarkiai uždūminto buto ugniagesiai išgelbėjo šunį, išvėdino patalpas.

Ką pataria ugniagesiai gelbėtojai, kad maisto gaminimas nevirstų tragedija?

Nepalikti gaminamo maisto be priežiūros. Išeiti iš virtuvės reikėtų tik baigus virti maistą ir nukėlus nuo viryklės puodus bei užsukus viryklės degiklius.

Gaminant maistą nevilkėti drabužiais plačiomis rankovėmis, nedėvėti sintetinių drabužių.

Virš ir šalia viryklių nekabinti rankšluosčių, skalbinių ir kt.

Nelaikyti įjungtų elektros prietaisų šalia kriauklių – elektra ir vanduo nedraugauja.

Nepalikti be priežiūros vaikų virtuvėje, kai gaminamas maistas.

Jeigu keptuvėje ar puode užsidegė riebalai, jokiu būdu negesinti jų vandeniu. Išjungti viryklės degiklius. Uždengti puodą, keptuvę dangčiu arba nedegiu audiniu, kad į vidų nepatektų oro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją