Prokuroras teismui sakė, kad kaltinamasis nepasigailėjo 31 metų aukos, nors ji jam pasakė, kad laukiasi.

Lietuvis kaltinimus neigia. Padedamas vertėjo sandėlio darbuotoju dirbantis A. Ardavičius Lesterio karūnos teismui sakė, kad incidento išvakarėse jis ėjo namo iš naktinio klubo, kuriame gėrė degtinės ir alaus. Atėjęs namo jis pamatė, kad neturi raktų, todėl nusprendė miegoti mašinoje. „Buvau girtas, bet jaučiausi gerai“, – teismui sakė vyras.

Jis sakė nuvažiavęs į ramesnę vietą Kento gatvės pabaigoje pamiegoti ir skaitė savo merginos trumpąsias žinutes, kai prie jo priėjo nukentėjusioji ir paklausė, ar jis nenori „pasilinksminti“. Jis sutiko ir teigė, kad moteris pasiūlė nuvažiuoti į atokią vietą. Pati nukentėjusioji teismui anksčiau sakę, jog būtent lietuvis pasiūlė nuvažiuoti atokiau.

A. Ardavičius sakė, jog prostitutė patenkino jį oraliniu būdu už 20 svarų sterlingų. Vyras teigė, jog nebuvo jokių lytinių santykių, išprievartavimo ar smaugimo.

„Po visko pasijutau mieguistas. Ji norėjo, kad ją nuvežčiau atgal. Aš jai pasakiau, kad duosiu 10 svaru taksi. Ji nebuvo patenkinta“, – pasakojo A. Ardavičius. Jo teigimu, vėliau jis pastebėjo, kad moteris kažką pametė, ir atpažino, kad tai buvo jo piniginė. Joje nebuvo 200 svarų sterlingų.

„Ji mėgino bėgti. Aš ją pasivijau ir sugriebiau už pečių. Ji klykė ir šaukė. Aš laikiau ją už galvos ranka užlaužęs jai kaklą. Pasodinau ją. Liepiau jai atiduoti mano pinigus“, – sakė lietuvis.

A. Ardavičius sakė, jog kai pasirodė dvi pienininkų mašinos, jis greitai išvažiavo, nes jam buvo gėda.

Teismui lietuvis taip pat sakė, kad kai pirmą kartą policininkai jį apklausė dėl incidento, jis melavo, jog nebuvo su prostitute. „Bijojau. Nenorėjau, kad mano draugė sužinotų. Iki tol visuomet buvau jai ištikimas“, – sakė A. Ardavičius.

Teismui taip pat buvo pranešta, kad 2003 metų gruodį, kai A. Ardavičiui buvo 17, jis buvo nuteistas dėl vyro, kurį jis nuginklavo, sužeidimo peiliu Lietuvoje. Tuomet A. Ardavičius buvo nuteistas lygtinai ketveriems metams ir trims mėnesiams.

Nukentėjusi prostitutė teigia, kad lietuvis su ja turėjo lytinių santykių, tačiau vėliau pasidarė agresyvus ir ją smaugė bei prievartavo.

Teismas tęsiasi.