Vilniaus apygardos teismas antradienį tęsė baudžiamosios bylos, iškeltos A. Šachui, nagrinėjimą. Buvęs Vilniaus apskrities Patrulių rinktinės Tarnybos organizavimo skyriaus Ginkluotės grupės vyriausiasis postinis, dabar vidaus reikalų sistemos pensininkas kaltinamas ne tik dėl sukurstymo kyšininkauti, bet ir dėl padėjimo papirkti.

Tuo metu kyšį, įtariama, paėmęs Patrulių būrio patrulis Tomas Andrijevskis kol kas baudžiamosios atsakomybės išvengė – sužinojęs apie gresiančius nemalonumus pareigūnas paliko tarnybą ir susikrovęs daiktus išvyko į užsienį.

Ikiteisminis tyrimas jo atžvilgiu nebuvo nutrauktas, pareigūnai paskelbė buvusio kolegos paiešką, o šiuo metu sprendžia, ar nesikreipti į teisėjus dėl Europos arešto orderio išdavimo.

Ikiteisminį tyrimą dėl sukurstymo kyšininkauti ir padėjimo papirkti atlikę pareigūnai nustatė, kad vieną naktį patruliavę pareigūnai sustabdė vilniečio Genadijaus I. vairuojamą automobilį – vairuotojas, įtariama, buvo neblaivus. Kol jis bendravo su patruliais, automobilyje buvusi vyro dukra paskambino A. Šachui, kurį gerai pažinojo.

Pagalbos prašiusi mergina įkalbėjo A. Šachą pabendrauti su jos tėvą sustabdžiusiu pareigūnu – šio pokalbio metu buvo sutarta, kad už administracinio protokolo nesurašymą vairuotojas sumokės 500 litų (beveik 145 eurų) kyšį. Šią sumą esą nurodė pats patrulis, kurio A. Šachas net nepažinojo.

Su savimi pinigų Genadijus I. neturėjo, tačiau su policininku netrukus atsiskaitė – sumokėjo 300 Lt (beveik 87 Eur). Jam pavyko išvengti atsakomybės dėl vairavimo, įtariama, esant neblaiviam.

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas buvęs pareigūnas kaltinimų nesikrato, tačiau tikina, kad neturėjo tikslo sukurstyti kyšininkauti. Jeigu teisme pasitvirtins kaltinimai, A. Šachui grės laisvės atėmimo iki penkerių metų bausmė.