Uostamiesčio savivaldybė praneša, kad surengtas tarpinstitucinis pasitarimas, kuriame aptarta situacija bei galimos priemonės. Pagal turimus duomenis, tai mažamečiai vaikai, todėl pagal galiojančius įstatymus jiems negali būti taikoma teisinė atsakomybė už nusikalstamas veikas.

Klaipėdos miesto savivaldybės Vaiko gerovės komisijos siūlymu ir mero potvarkiu vaikams skirtos priemonės – lankyti socialinio pedagogo, specialiojo pedagogo konsultacijas, socialinių įgūdžių grupę, elgesio keitimo programą, dalyvauti vaikų vasaros poilsio stovyklose ir kt. Jei skirtos priemonės bus neveiksmingos, mažamečiams bus ieškoma griežtesnių poveikio priemonių.

„Situaciją būtina spręsti operatyviai ir kiekviena diena yra svarbi. Dėkoju institucijoms už susitelkimą. Nors dėl jauno vaikų amžiaus institucijų veiksmai yra labai riboti, turime maksimaliai išnaudoti galimybes ir pasiekti tokį rezultatą, koks tik įmanomas šioje situacijoje. Nusikaltimus darantys mažamečiai nėra vienos institucijos problema, todėl susitelkimas ir greitas reagavimas sprendžiant tokias skaudžias situacijas yra ypatingai svarbus“, – sako vicemerė Vaida Raugelė.

Specialistai atkreipia dėmesį ir į tai, kad siekiant padidinti institucijų galimybes efektyviau reaguoti į sudėtingus atvejus, būtina svarstyti teisės aktų pakeitimus – tikslinga būtų nustatyti laiką, nuo kurio nepilnamečiai negali be suaugusiųjų priežiūros būti viešose vietose, taip pat laikas svarstyti galimybę mažinti amžiaus kartelę, nuo kurios taikoma atsakomybė už nusikalstamas veikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)