Ikiteisminio tyrimo metu surinkta duomenų, kad šių metų gegužę Šiauliuose Algirdo Juliaus Greimo gatve važiuojantį automobilį teko staiga pristabdyti dėl priešais jį iš prekybos centro į pagrindinį kelią įsukusio automobilio. Automobilį vairavęs šiaulietis, norėdamas išvengti avarinės situacijos, panaudojo garsinį signalą. Priekyje jo buvęs kaltinamasis pastarajam, manoma, parodė vidurinį pirštą, o vėliau, sustabdęs automobilį, iš jo išlipo ir priėjo prie signalizuotojo.

Tyrimo duomenimis, kaltinamasis, atidaręs automobilio dureles, kelis kartus ranka trenkė prie vairo sėdinčiam šiauliečiui, o nueidamas spyrė į nukentėjusiojo automobilį. Įžūlus šiaulietis netrukus pasišalino iš įvykio vietos.

Šį įvykį užfiksavo prekybos centro vaizdo kameros, kaltinamasis greitai buvo surastas policijos pareigūnų. Tokiu įžūliu bei vandališku elgesiu nepagarbą aplinkiniams demonstravęs šiaulietis kaltę pripažino.

Baudžiamasis kodeksas už tokį nusikaltimą numato viešuosius darbus, baudą, laisvės apribojimą, areštą arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Ikiteisminį tyrimą atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnai, tyrimui vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Šiaulių apylinkės prokuratūros prokurorė Aldona Jaugelienė.

Nukentėjusysis pareiškė beveik 6 tūkstančių eurų civilinį ieškinį neturtinei bei turtinei žalai atlyginti.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)