Į įvykio vietą išsiųstos Kauno APGV priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos.

Informacija apie įvykį perduota Kauno apskrities greitosios medicinos pagalbos stočiai.

Situacijų koordinavimo skyriaus duomenimis, prekybos centre „Akropolis“, pirminiais duomenimis, gaisras kilo ventiliacijos sistemoje.

Apsaugos darbuotojai tuoj pat ėmėsi evakuoti žmones ir pastato, nelaukdami, kada atvyks ugniagesiai.

Pirminėmis žiniomis, apie nukentėjusius žmones nepranešta.

Portalo kaunas.kasvyksta.lt skaitytojas pasakoja, kad įsijungė sirenos, pirkėjams liepta eiti lauk dėl pavojingos situacijos. Skaitytojai pasidalijo ir vaizdo įrašais iš įvykio vietos.

Žmonės suskubo išvažiuoti iš „Akropolio“, tad vairuotojai vieni kitus įspėja, kad formuojasi spūstys.


Papildyta 16.48 val.: „Akropolio“ atstovai sako, kad gaisras kilo restorano „Guacamole“ virtuvėje.

„Dėl kilusio gaisro buvo nedelsiant pradėta lankytojų ir darbuotojų evakuacija. Pirminiais duomenimis, dėl įvykio prekybos centre nenukentėjo nė vienas žmogus. Evakuacijos metu prekybos centre buvo daugiau kaip 3500 lankytojų ir darbuotojų, visi jie evakuacijos metu pastatą paliko per 10 minučių. Šiuo metu vietoje dirba ugniagesiai. Savo ruožtu, bendradarbiaujame su atsakingomis tarnybomis ir aiškinamės įvykio aplinkybes, jų priežastis galėsime pateikti atlikę detalesnį tyrimą. Informuosime, kai prekybos centras bus pasiruošęs atnaujinti veiklą“, - praneša Brigita Kuodytė, Kauno „Akropolio“ valdytoja.

Papildyta 18.23 val.: Prekybos centro valdytoja praneša, kad 18 valandą, gavus patvirtinimą, kad gaisras prekybos centre lokalizuotas bei į pastatą patekti saugu, atnaujinta Kauno „Akropolio“ veikla.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)