Prokuratūra informuoja, kad kaip neretai pastebima tokių ikiteisminių tyrimų metu, į teisėsaugos akiratį patenkantys asmenys mano, kad prostitucija yra vienas iš lengviausių būdų užsidirbti pinigų. Šios bylos istorija taip pat prasidėjo ne iš gero gyvenimo.

Pasibaigus paso galiojimui iš Švedijos 2014 metų pabaigoje grįžusi nukentėjusioji norėjo užsidirbti pinigų Lietuvoje, todėl kreipėsi pagalbos į pažįstamus šiauliečius – draugę G. D., su kuria kartu augo pas globėją, bei jos draugą, net keturis kartus teistą E. B.

Draugai pasiūlė merginai užsiimti prostitucija ir dalintis gautus pinigus perpus. Kaltinamieji padėjo jai užsiregistruoti pažinčių svetainėse, vėliau surasdavo klientų, sutardavo dėl „paslaugos“ mokesčio bei laiko. Šis „verslas“ gyvavo apie du mėnesius.

Trečias asmuo šioje byloje sulaukė kitokių kaltinimų – nukentėjusios draugas, kuris sužinojęs, už kaip ji yra „įdarbinta“, supykęs panaudojo prieš ją fizinę jėgą.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos teisės aktais, prostitucija yra neteisėta veikla, tačiau tokiose situacijose, kaip aprašytoji, pagal Baudžiamąjį kodeksą atsako tik tie asmenys, kurie pelnosi iš kito asmens prostitucijos arba įtraukia asmenis į prostituciją. Asmenys, kurie įtraukiami į šį „verslą“ yra pripažįstami nukentėjusiais.

Šioje byloje kaltinamieji, organizavę prostitucijos verslą, savo kaltę pripažino ir dėl to gailisi. Jiems gali grėsti iki ketverių metų laisvės atėmimo.

Nukentėjusiosios draugas savo kaltę dėl smurtavimo pripažįsta tik iš dalies. Vadovaujantis Baudžiamojo kodekso 140 str. 1 d. už fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrikdymą asmuo gali būti nubaustas laisvės atėmimu iki vienerių metų.