Į įvykio vietą išsiųstos Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos.

Pasak ugniagesių gelbėtojų, susidūrė vilkikas ir du lengvieji automobiliai. Sužaloti keturi žmonės. Tris iš jų iškart išsivežė greitoji pagalba, o ketvirtasis buvo prispaustas automobilyje „Nissan“, jį vadavo ugniagesiai gelbėtojai. Iš sudaužytos mašinos ištrauktas vairuotojas perduotas greitosios pagalbos medikams, jie jį irgi išvežė į ligoninę.

Pirminiais policijos duomenimis, avariją sukėlė BMW vairuotojas, išvažiavęs į priešpriešinio eismo juostą. Čia jis susidūrė su „Nissan Primera“. Paskui pastarąjį automobilį važiavusio vilkiko MAN su autocisterna vairuotojui (Lenkijos piliečiui) irgi nepavyko išvengti avarijos.

Trys sužaloti žmonės važiavo automobiliu „Nissan Primera“. Nukentėjo ir BMW vairuotojas (gim. 1997 m.), kuriam dėl prakirsto antakio suteikta med. pagalba ligoninėje, po to jis uždarytas į areštinę.

„Nissan“ vairuotojas, kuriam buvo prispaustos kojos, sakė, jog į Lietuvą atvažiavo iš Ukrainos. Automobiliu „Nissan“ važiavę Ukrainos Respublikos piliečiai (gim. 1990 m.), (gim. 1991 m.) ir (gim. 1992 m.) dėl daugybinių kūno sužalojimų paguldyti į ligoninę.

Vėliau paaiškėjo, kad automobilio BMW su estiškais numeriais vairuotojas buvo persekiojamas policijos. Jis nepakluso reikalavimui sustoti, pareigūnai jį vijosi šaudydami į padangas. Bet net ir peršovus padangą, bėglys nesustojo ir nuvažiavo dar maždaug kilometrą, kol neįvyko avarija.

Nustatyta, kad BMW vogtas Estijoje.

Pirmadienio popietę Panevėžio apskrities policija atskleidė šio įvykio aplinkybes.

Bendradarbiaujant su Estijos pareigūnais, pirmadienį, prieš 9 val., gauta informacija apie Estijoje vogtą automobilį „BMW 730“ Estijos respublikos valstybiniais numeriais, kuris pastebėtas važiuojantis iš Pasvalio pusės Panevėžio link.

Pareigūnai operatyviai reagavo į pranešimą: išsiųsti Pasvalio ir Panevėžio ekipažai. Didžiuliu greičiu lekiantis bėglys pastebėtas 10.10 val. prie Paįstrio kaimo, Panevėžio rajone.

Pareigūnai stabdė 200 km/val. greičiu sprunkantį bėglį, jis nepakluso teisėtiems pareigūnų reikalavimams ir nestojo.

Įsitikinę, kad kelias yra tuščias ir nesukels pavojaus kitiems eismo dalyviams, pareigūnai panaudojo tarnybinį ginklą ir peršovė minėto automobilio padangas.

Automobilis po šūvių vis tiek nestojo ir nemažino greičio. Nuvažiavęs nemažą atkarpą, vairuotojas nesuvaldė automobilio, susidūrė su priešprieša važiuojančiu automobiliu „Nissan Primera“ ir sunkvežimiu.
Bėglio sukelto eismo įvykio metu nukentėjo automobilio „Nissan Primera“ vairuotojas ir du keleiviai, jie perduoti medikams. Bėglys patyrė nedidelius sužalojimus.

Dėl iki šiol policijai nežinomo 20-mečio palangiškio neteisėtų veiksmų pradėti ikiteisminiai tyrimai pagal LR BK 189 str. (Nusikalstamu būdu gauto turto įgijimas arba realizavimas) ir LR BK 281 str. (Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimas). Įtariamasis sulaikytas.