Prokuroras siūlė kaltinamajam paskirti vieno mėnesio suėmimą, tačiau teisėja nutarė kaltinamajam paskirti 20 kalendorinių dienų suėmimą.

„Vyriškis savo kaltę pripažino ir gailisi. Aš jį gyniau, kad nebūtų paskirta griežčiausia kardomoji priemonė. Mano ginamasis turi darbą, manau, kad jis padarė teisingas išvadas ir gali pasitaisyti. Jo sesuo ir brolis žadėjo padengti moteriai padarytą žalą“, - sakė kaltinamojo advokatas Kęstutis Staniulis.

Pasak advokato, Mindaugas N. vogti ryžosi, nes jam reikėjo pinigų nuvažiuoti pas savo darbdavę, kuri esą kaltinamajam į darbą sugrįžti leis, jei šis nebus nuteistas. Vyras dirba pas ūkininkę Raseinių rajone.

Praėjusį sekmadienį apie 2 valandą nakties Mindaugas N. Įsiveržė į Laukinčių kaime Alytaus rajone gyvenančios 70 metų moters namus. Ją surišo, užklijavo burną, grasino peiliu ir reikalavo atiduoti pinigus. Galiausiai iš moters pavogė 12 eurų, dešros, lašinių ir pasišalino.

Laukinčių kaime gyvena vyriškio tėvas. Užpulta moteris plėšiką pažinojo. Prieš apiplėšdamas jis buvo užsukęs pas ją į namus atsigerti vandens.

Moterį užpuolęs vyras anksčiau jau buvo teistas už plėšimus ir vagystes.