Kaip praneša teismas, S. G. ir V. S. kaltinami, jog 2019 metų rugsėjo 24 d., siekdami sukelti nukentėjusiajam nerimą ir baimę, grasino jį nužudyti. Manoma, jog kaltinamieji, iš automobilio ištraukę nukentėjusįjį, prieš jį smurtavo bei grasino nužudyti.

Taip pat įtariama, jog nukentėjusiajam bandant pabėgti, kaltinamieji jį pagavo ir nutempė į griovį su vandeniu, kuriame nukentėjusįjį bandė skandinti, kišant galvą po vandeniu.

Vyrai taip pat kaltinami, jog vienoje iš automobilių stovėjimo aikštelių prieš nukentėjusįjį smurtavo ir sukėlė jam nesunkų sveikatos sutrikdymą.

Ikiteisminio tyrimo metu abu kaltinamieji savo kaltės nepripažino, tačiau teisiamųjų posėdžių metu savo kaltę pripažino visiškai. Teisminio nagrinėjimo metu buvo paskelbta pertrauka, nes kaltinamasis S. G., atlikdamas laisvės atėmimo bausmę, buvo pabėgęs iš įkalinimo įstaigos. Šiuo metu vykstančiuose teismo posėdžiuose apklausiami liudytojai.

Baudžiamoji byla nagrinėjama pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius – dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo (BK 138 str. 1 d.) ir dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba dėl žmogaus terorizavimo (BK 145 str. 1 d.). Griežčiausia už šias nusikalstamas veikas numatoma bausmė – laisvės atėmimas iki trejų metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)