Vilniaus apskrities policija patvirtino, kad įvykio būta, jis fiksuotas spalio 10 d., tačiau daugiau jokių detalių nepateikė, nes situacija jautri ir susijusi su nepilnamečiu.

„Apie šį įvykį policijai buvo pranešta spalio 10 d. ir dėl jo vyksta aplinkybių patikslinimas“, – tokį lakonišką komentarą atsiuntė sostinės policijos atstovė Julija Samorokovskaja.

Jei ikiteisminis tyrimas ir būtų pradėtas, tikėtina, kad jį galiausiai vis tiek reiktų nutraukti, nes mokiniui dar nėra 16-os metų, todėl baudžiamosios atsakomybės jam taikyti negalima.

Progimnazijos vadovė Roberta Juodelienė, vos išgirdusi klausimą, sakė, kad tikrai nieko nekomentuos.

„Mes padarėme visus žingsnius, kurie mokyklai priklauso, kad būtų užtikrintas visų saugumas ir komentarų daugiau nebus“, – pasakė ji ir užbaigė pokalbį.

Nepatvirtintomis žiniomis, septintokas bendraklasių akivaizdoje trenkė technologijų mokytojui už parašytą dvejetą.

Dėl įvykio buvo kviesta policija, o dabar problemas bus bandoma spręsti Vaiko gerovės komisijoje.

Šiauliuose – panašus skandalas


Rugsėjo 21-ąją panašus incidentas užfiksuotas Šiauliuose, tądien Simono Daukanto inžinerijos gimnazijoje technologijų mokytoją užpuolė 14-metis. Paauglys įsiuto, kai 56 metų pedagogas atėmė iš jo telefoną.

Policija galiausiai tyrimą nutraukė, nes už fizinio skausmo sukėlimą atsakomybė galima tik nuo 16 metų.

Po šio įvykio tiek Simono Daukanto inžinerijos gimnazijos mokytojai, tiek mokiniai kalbėjo, kad bijo agresyvaus mokinio.

„Jis mėgsta pulti ant vaikų, jis buvo grėsmė visuomenei ir vaikai jo bijojo. Šokinėjo prieš mokytojus, mokytojų kabinetus apmėtydavo kiaušiniais, lįsdavo prie pirmokų“, - pasakojo keturiolikmečio bendraklasiai.

Sprendžiant šią situaciją priimtas sprendimas mokyti paauglį nuotoliniu būdu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)