Rugpjūčio 6 d., apie 11 val. ryto, į Šalčininkų kelio postą vilkiku „Daf“ atvažiavęs Baltarusijos pilietis muitininkams deklaravo, kad ketina tranzitu per Lietuvą į Lenkiją gabenti 20 tonų baltarusiškos hidroizoliacinės medžiagos.

Lietuvos muitinės pareigūnai informuoja, kad patikrinę mašiną rentgeno kontrolės sistema, pastebėjo, kad oficialiai deklaruotas krovinys tėra priedanga kontrabandai gabenti. Detalaus patikrinimo metu paaiškėjo, kad maišais su hidroizoliacine medžiaga teužkrautas vien puspriekabės galas, o visa likusi dalis – pilna dėžių su baltarusiškomis cigaretėmis.

Rasta net dešimt rūšių cigarečių („Fest“ „NZ Gold“, „Minsk Capital QS“, „Dove Platinum“, „Queen Menthol“ ir t.t.) su baltarusiškomis banderolėmis. Iš viso ‚Daf“ gabeno 1783 dėžių (891 500 pakelių) rūkalų, kurių vertė su valstybei privalomais sumokėti mokesčiais – 3,56 mln. eurų.

Šis sulaikymas tik patvirtina pastarojo meto kontrabandos tendenciją, kad rūkalus pradėta gabenti itin stambiomis siuntomis.

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

Vilkiko vairuotojas buvo sulaikytas, vėliau jam skirtos kardomosios priemonės: dokumentų paėmimas, rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir piniginis užstatas. Pažeidėjui gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją