Į įvykio vietą išsiųstos Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, informacija apie įvykį perduota Vilniaus greitosios medicinos pagalbos stočiai.

Skenduolius iš vandens ištraukė ugniagesių gelbėtojų narai. Abu buvo jau panirę po vandeniu.

Pirminiais duomenimis, pirmą iš vandens telkinio gelbėtojai ištraukė merginą be gyvybės ženklų, ji dar buvo gaivinama. Antrasis skendusysis taip pat ištrauktas ir nerodė gyvybės ženklų. Abiem konstatuota mirtis.

Kaip DELFI pranešė „Grinda“, vaikinas ir mergina nuskendo laukiniame, maždaug porą kilometrų nuo pagrindinio esančiame, paplūdimyje. Jame gelbėtojai nedirba.

Papildyta. Kaip DELFI informavo Vilniaus policija, pareigūnams buvo pranešta, kad vaikai šoko į vandenį įsisupę ant virvės (vadinamosios „tarzankės“), paniro ir nebeiškilo. Tačiau įvykio vietoje buvę jaunuoliai policininkams papasakojo kitokias tragedijos aplinkybes. Pasak jų, mergina skendo, o vaikinukas puolė jos gelbėti.

Paaiškėjo, kad nuskendo 18 metų mergina ir 15 metų berniukas.

DELFI primena, kad rekordiškai karštą trečiadienį nuskendo šeši žmonės, penki suaugę vyrai ir šešiolikmetė mergina.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus vyriausiasis specialistas Giedrius Vaičiulis sako, kad padaugėjo iškvietimų, susijusių su karštais orais.

„Per parą turėjome šešis nuskendusius žmones, Šilutėje, Klaipėdos apskrityje, Šakiuose, Pagėgiuose, Kėdainių rajone“, – Lietuvos radijui sakė specialistas.

„Daugėja iškvietimų pagalbos spectarnyboms, daugėja automobilių gaisrų avarijų, incidentų, kai išsilieja tepalai, tampa slidžios kelio dangos“, – pažymėjo G. Vaičiulis.