VSAT praneša, kad antradienį, rugpjūčio 30 d., ryte Padvarionių užkardos pareigūnai Medininkų punkte patikrino iš Baltarusijos atvykusį mikroautobusą „Mercedes Benz“. Lenkijoje registruota transporto priemone vyko grupė žmonių.

Pasieniečiams pateikti 61-erių vyro ir 68-erių moters rusiški pasai pasirodė įtartini. Abiejuose dokumentuose aptikti suklastoti Italijos ir Latvijos sienos kirtimo spaudai. Patikrinus šių keleivių leidimus nuolat gyventi Belgijoje, nustatyta, kad tai – visiškos klastotės. Rusai buvo informuoti, jog kelionės tęsti nebegalės.

Abu užsieniečiai šiuo mikroautobusu vyko iš Rusijos. Transporto priemonės vairuotojo ir kitų keleivių dokumentai buvo tvarkingi.

Klastotes turėjusiems vyrui bei moteriai surašyti ir įteikti atsisakymai leisti atvykti kertant sieną. Belgiškos klastotės iš mikroautobuso keleivių paimtos, o pasuose buvę suklastoti Italijos ir Latvijos sienos kirtimo spaudai panaikinti specialiomis žymomis.

Paaiškėjus, kad šiems rusams į Lietuvą patekti nepavyks, vairuotojas bei likusieji keleiviai patys nusprendė kelionės nebetęsti ir tą pačią dieną grįžo į Baltarusiją.

Tai jau antras atvejis šią savaitę, kai VSAT pareigūnams įkliūva suklastotus leidimus nuolat gyventi Belgijoje pateikę Rusijos piliečiai. Pirmadienį du tokius keliautojus atgal į Baltarusiją nukreipė Lavoriškių kontrolės punkte dirbę pasieniečiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)