Pirmasis įkliuvo vasario 28 d. apie 23 val. 40 min. Vilniuje, A. Jakšto g., kai jo vairuojamą automobilį „Toyota Prius“ patikrinti sustabdė Kelių policijos skyriaus pareigūnai.

Paaiškėjo, kad „Toyota Prius“ vairavo jaunas Azerbaidžano pilietis (gimęs 1994 m.), neturintis teisės vairuoti transporto priemones, kai teisė vairuoti yra atimta. Be to, šiam vairuotojui jau buvo paskirta administracinė nuobauda už Lietuvos Respublikos administacinių nusižengimų kodekso 423 str. 1 d. numatytą administracinį nusižengimą, todėl šis pažeidimas padarytas pakartotinai.

Taip pat paaiškėjo, kad asmens leidimas laikinai gyventi Lietuvoje jau negalioja, todėl vyrui teks atsisveikinti su Lietuva – jis pristatytas į Vilniaus oro uostą ir perduotas kolegoms pasieniečiams. Automobilis „Toyota Prius“ išvežtas į saugomą aikštelę.

Tuo pat metu sostinės Vilniaus g. kelių policijai įkliuvo ir antras „nelegalas“ – Uzbekistano pilietis (gimęs 1995 m.) vairavo VW markės automobilį.

Patikrinimo metu dvidešimt aštuonerių metų amžiaus vyras policijos pareigūnams pateikė vairuotojo pažymėjimą ir leidimą laikinai gyventi mūsų šalyje. Paaiškėjo, kad leidimas laikinai gyventi yra panaikintas ir uzbekistanietis Šengeno erdvėje randasi nelegaliai. Jis taip pat perduotas kolegoms pasieniečiams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)