Veikdami pagal patvirtintus planus, policijos pareigūnai patikrino daugiau kaip 100 asmenų, sulaikė 6 paieškomus asmenis. Įtarę narkotikų vartojimu į priklausomybės ligų centrą pristatė 25 asmenis. Išaiškinti 6 nusikaltimai, susiję su neteisėta narkotikų prekyba, kuriuose neteisėtomis veikomis įtariami 11 asmenų. Dalis asmenų laikinai sulaikyti ar suimti.

Priemonių atlikimo metu paimti įvairūs narkotikai: kokainas (apie 10 gramų), kanapės ir jų dalys, heroinas (daugiau nei 100 dozių), įrankiai ir priemonės narkotikams vartoti. Be to, rasti ir paimti vogti daiktai, skirti išmainyti juos į narkotikus, praneša Vilniaus policija.

Sprendžiant iš mieste randamų ir paimamų narkotikų pastebėtina, kad prieš savaitgalį daugiau prekiaujama „pasilinksminimo“ narkotikais - kanapėmis, kokainu. Tabore ir toliau nuolat randama heroino, nors pastebima, kad po anksčiau vykdytų policinių operacijų ir paimtų nemažų narkotikų kiekių, jų platinimo mastai tabore yra žymiai sumažėję.

Neatmestina galimybė, kad taip yra ir dėl taboro gyventojų gebėjimo prisitaikyti prie griežtos policinės kontrolės. Narkotikai gali būti daug kruopščiau slepiami užkasant juos kiemuose ar miškuose, visaip vengiama būti sulaikytiems su didesniu narkotikų kiekiu, kurio praradimas pardavėjui yra ir didelis finansinis nuostolis, ir gresia griežtesne teisine atsakomybe.