Ignalinos rinktinės Pavoverės užkardos pareigūnai praneša, kad pasienyje su Baltarusija patruliuodami kartu su Lietuvos kariuomenės savanoriais, tikrino vietovę ties Švenčionių rajono Prienų kaimu.

Čia buvo užfiksuoti juodos spalvos ryšuliais nešini į Lietuvos teritorijos gilumą einantys du asmenys.

Vienas nešikas, matyt, supratęs, kad yra stebimas, metė krovinį ir spruko į netoliese stovintį ūkinį pastatą. Ten jį surado ir sulaikė pasieniečiai bei kariškiai. Paaiškėjo, kad dokumentų neturėjęs vyras nešė 3 dėžes cigarečių. Visi pusantro tūkstančio pakelių rūkalų „Fest“ buvo pažymėti baltarusiškomis banderolėmis. Pirminiais duomenimis, sulaikytasis yra 36 metų Švenčionių gyventojas.

Iš įvykio vietos nespėjęs pabėgti antras nešikas, 31 metų tame pačiame mieste gyvenantis vyras, nešė 4 dėžes baltarusiškų rūkalų, iš viso 2 tūkst. pakelių cigarečių "Fest".

Vietovę apžiūrėję pasieniečiai šalia ūkinio pastato esančioje malkinėje rado dar 2500 pakelių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis. Ant tiltelio per Baluošos upelį, kuriuo eina Lietuvos ir Baltarusijos siena, buvo aptiktas geležinis kablys. Jis, manoma, buvo skirtas Baluoša atplukdytoms dėžėms ištraukti.

Iš viso sulaikyta 12 dėžių kontrabandinių rūkalų, t. y. 6 tūkst. pakelių, cigarečių „Fest“.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Ignalinos rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Pasieniečių sulaikytam švenčioniškiui, kuris pasienio ruože buvo be dokumentų, teks atsakyti ir administracine tvarka – jam pradėta teisena dėl Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimo.

Abu sulaikytieji uždaryti į areštinę.