Pirmadienį vakare VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kapčiamiesčio pasienio užkardos pareigūnai vykdė tarnybą prie sienos su Baltarusija ties Valentų kaimu (Lazdijų r.). Žvalgydami teritoriją pasieniečiai pamiškėje pastebėjo įtartiną vyrą, nešantį polietileno plėvele apvyniotus ryšulius. Į Lietuvos gilumą traukusį asmenį VSAT pareigūnai nedelsdami sulaikė.

Pasirodė, jog tai – pasieniečiams žinomas, jau ne sykį už akcizinių prekių gabenimo pažeidimus baustas 22-ejų Lazdijų rajono gyventojas.

Jo neštuose dviejuose ryšuliuose buvo 1 500 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškais akcizo ženklais.

Vietovę patikrinę VSAT pareigūnai daugiau įtartinų asmenų ar daiktų nerado.

Už akcizinių prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką lazdijiečiui Kapčiamiesčio pasienio užkardoje pradėta administracinė teisena. Kadangi už tokį pažeidimą vyras jau yra baustas, šįsyk jam skirtina bauda bus nuo 5 760 iki 6 000 eurų.

Po apklausos VSAT pareigūnai vyrą paleido, prieš tai įteikę šaukimą atvykti į minėtą pasienio užkardą, kai ten bus nagrinėjama jo administracinė byla.

Sulaikyti rūkalai saugomi Kapčiamiesčio pasienio užkardoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)