Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Kudirkos Naumiesčio užkardos patruliai (pasienietis su kolege) Vilkaviškio rajono Kataučiznos kaime nusprendė patikrinti ten buvusio vyro dokumentus. Šis asmuo jau buvo žinomas VSAT pareigūnams dėl anksčiau padarytų nusižengimų. Asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus šiame pasienio su Rusija ruože privalo turėti kiekvienas jame esantis asmuo.

48-erių Vilkaviškio rajono gyventojui tai labai nepatiko. Įtūžęs ir agresyvus vyras VSAT pareigūnus pradėjo plūsti ir įžeidinėti. Pasieniečiams jį sulaikant chuliganas pradėjo priešintis, todėl jį teko raminti kovinių imtynių veiksmais. Grumtynių metu ištrūkęs pažeidėjas bandė pabėgti ir pasislėpti, tačiau į pagalbą kolegoms suskubo pasienietis kinologas su tarnybiniu šunimi, padėję Vilkaviškio rajono gyventoją sulaikyti. Jis buvo pristatytas į Kudirkos Naumiesčio užkardą.

Šis vyras yra gerai žinomas teisėsaugos pareigūnams, nes už įvairius administracinius pažeidimus jau nekart buvo baustas.

Pasieniečiai už pasipriešinimą valstybės tarnautojui pradėjo ikiteisminį tyrimą. Vilkaviškio rajono gyventojui gresia viešieji darbai, bauda arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Po apklausos VSAT pareigūnai jį uždarė į areštinę.