K. Jonaičio ieškinį buvusiai sutuoktinei Galinai Bžozovskajai (buvusiai Jonaitienei) atmetęs teisėjas Vaidas Pajeda pažymėjo, kad ieškovas neįrodė, jog vyras buvusiai sutuoktinei paskolino daugiau kaip 3 tūkst. eurų.

Kaip sprendime nurodė teismas, sutuoktinių po santuokos sudarymo įgytas turtas (pašalpos, pensijos, atlyginimas už darbą) yra jų bendroji jungtinė nuosavybė, todėl tokio turto perdavimas iš vieno sutuoktinio kitam neįrodo paskolos santykių atsiradimo.

Pasak teismo, K. Jonaitis neįrodė, kad pinigai buvo jo asmeninė nuosavybė ir jog pinigus jis sutuoktinei perdavė pagal paskolos susitarimą, kuriuo ji būtų įsipareigojusi pinigus grąžinti.

Su žmona K. Jonaitis išsiskyrė 2014 metų vasarą, tačiau teisme nagrinėjant skyrybų bylą apie pinigų paskolinimą žudikas net neužsiminė.

Tariamą skolą jis prisiminė tik po skyrybų. „Ji man sakė, kad esu skolinga ir tau grąžinsiu, pasitikėjau ja, kaip su žmogumi, ji visą gyvenimą buvo sąžininga, net ieškodamas su žvake nieko blogo nerastumei, bet kai po skyrybų paprašiau jos atnešti užtrauktukų ir gumos triusikams, ji neatnešė“, – sakė K. Jonaitis.

Pakelių maniakas teisme aiškino, kad paskolinti pinigų tuometinei savo sutuoktinei sutiko tik dėl to, jog ši atėjusi į pasimatymą „net verkdama maldavo“.

Anot jo, žmona prašė paskolinti 12 tūkst. litų.

„Ji sakė, kad nori įsistiklinti balkoną, įsistatyti šarvuotas duris, susiprotezuoti dantis, ji verkdama pasakodavo, kad dirba antraeilėse pareigose, tegauna tik 350 litų, bet ir tų nemoka, o kai gaus, grąžins, todėl pasitikėjau ja, sutikau paskolinti, o kai paskolinau, ji net prisiekė, kad juos grąžins“, – pasakojo K. Jonaitis.

Nuo 2007 m. sausio iki 2013 m. vasario esą paskolintus pinigus, anot žudiko, sutuoktinė žadėjo dalimis grąžinti per 6, o blogiausiu atveju – per 7 metus. Bet negrąžino.

„O Dieve, nesiskolinau nė kapeikos, dirbau net du darbus – ir kiemsarge, ir namus tvarkiau, o jo žiemą sniego nepriprašysi, niekada neprašiau, nes jis mane nuodijo dar tada, kai buvau laisvėje“, – teisme buvusio sutuoktinio pasakojimu piktinosi G. Bžozovskaja

Moteris sakė, kad K. Jonaitis pinigų jai neduodavo net tada, kai jie kartu gyveno laisvėje.

„Ir jis turėjo pinigų, ir aš turėjau, nepasakysiu, kad dar gyvenant laisvėje jis man visai neduodavo pinigų – duodavo maistui, apmokėti už butą, padėdavo, bet su kokiais skandalais“, – kalbėjo G. Bžozovskaja.

Ji neslėpė, kad K. Jonaitį ilgą laiką lankė Lukiškėse, jis duodavo pinigų, bet už juos moteris perdavė 39 siuntinius bei 41 kartą dalyvavo pasimatymuose.

Bet ir su tuo K. Jonaitis nesutinka ir teismui pateikė G. Bžozovskajos rašytą laišką, kuriame ji prašo paskolinti pinigų: „Mano vyre Kazikai, paskolink 12 tūkst. litų, aš grąžinsiu“.

„Čia tikrai ne mano raštas“, – pamačiusi šį laišką pareiškė buvusi pakelių maniako sutuoktinė.

K. Jonaitis sakė, kad turėjo ir daugiau laiškų, kuriuose kalbama apie pinigus, tačiau jų neišsaugojo, nes nemanė, jog kada nors gyvenime su žmona išsiskirs, o ši – negrąžins pinigų.

Pakelių maniakas pinigus žmonai skolino iš savo pensijos – kad ją gautų, G. Bžozovskaja sutvarkė visus dokumentus.

Jis prisipažino, kad sutiktų ginčą baigti taikiai, jeigu buvusi sutuoktinė jam grąžintų bent pusę pinigų.

„Bet kodėl aš turėčiau sutikti – nieko jam nesu skolinga, jis mane nuodijo“, – nesutiko moteris.

Automobilius tranzuojančias merginas išžagindavo ir nužudydavo

Pakelių maniaku pramintas K. Jonaitis buvo sulaikytas 2001 metais.

Paaiškėjo, kad vienoje sostinės bendrovių vairuotoju įsidarbinęs vyras sustodavo prie pakeleivingas mašinas stabdančių merginų.

2001 metų balandžio 21 dieną miške netoli Elektrėnų rasta žiauriai nužudyta 25 metų Vievio gyventoja Eglė V. Maždaug po mėnesio netoli kelio Vilnius–Kaunas aptiktas dingusios jonaviškės dvidešimtmetės Jurgitos Š. lavonas.

Vėliau tose pačiose apylinkėse rastas 20 metų Gerdos Š. lavonas.

Teismas yra nustatęs, kad jaunas merginas K. Jonaitis sumušdavo, apsvaigindavo smūgiais į galvą ir išžagindavo.

Kai kurios aukos prievartavimo metu jau buvo praradusios sąmonę. Vienai merginai buvo suduota kirvio pentimi į galvą. Nuo kelyje Vilnius–Kaunas siautėjusio maniako pavyko išsigelbėti tik vienai merginai.

K. Jonaitis yra teigęs, kad merginos sutikdavo su juo mylėtis savo noru, tačiau vėliau jį šantažuodavo, reikalaudamos pinigų. Pareigūnai neatmeta versijos, kad K. Jonaitis galėjo nužudyti ir dar vieną merginą, tačiau jos kūnas nėra rastas, todėl kaltinimas dėl šio nusikaltimo vyriškiui nebuvo pareikštas.

Kartu su K. Jonaičiu į teisiamųjų suolą sėdo ir jo žmona, kaltinta vogtų daiktų įsigijimo. Jonaičių namuose buvo rasta nužudytų merginų rankinių, lūpų dažų, veidrodėlių.

K. Jonaitis už nužudymą kartą jau buvo teistas 1986 metais. Lietuvos Aukščiausiojo Teismo nuosprendžiu K. Jonaitis už Algimanto P. nužudymą buvo nuteistas kalėti 15 metų, tačiau 1997 metais prezidento vadovaujama Malonės komisija patenkino neigiamai charakterizuoto nuteistojo už nužudymą prašymą, ir jis pirma laiko išėjo į laisvę.