„Gailiuosi, kad taip pasielgiau – labai atsiprašau, žinau, jog esu nusikaltęs“, – trečiadienį Vilniaus miesto apylinkės teisme pareiškė 60 metų A. Poplavskis.

Žinomą politikos ir visuomenės veikėją policijos pareigūnai patraukė administracinėn atsakomybėn dėl padaryto vieno šiurkščiausių Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimų – rugpjūčio 17-osios vakarą jis Savanorių pr. ir Geležinio vilko g. sankirtoje buvo sulaikytas prie savo automobilio vairo girtutėlis. Patikrinę A. Poplavskį alkotesteriu pareigūnai nustatė 2,02 prom. girtumą.

Buvusio parlamentaro automobilį sustabdęs Kelių patrulių rinktinės pareigūnas Miroslavas Kutko savo tarnybiniame pranešime nurodė, kad apie 23.40 val. per raciją iš budėtojų dalies buvo pranešta, kad Savanorių pr. važiuoja automobilis „Audi A6”, kurio vairuotojas gali būti neblaivus, nes labai pavojingai manevruoja.

Netoliese buvę pareigūnai iš karto reagavo į pranešimą – sustabdė įtartiną automobilį. Jiems net nekilo abejonių dėl vairuotojo girtumo – nuo jo sklido ne tik stiprus alkoholio kvapas, bet ir nebuvo įmanoma susikalbėti.

Šiuo metu niekur nedirbantis A. Poplavskis teisme net nebandė neigti savo kaltės, tačiau teisinosi, kad taip neatsakingai pasielgė tik dėl to, jog prieš dvi dienas iš medikų sužinojo galutinę savo ligos diagnozę.

„Tą dieną buvau pas draugą, išgėrėme, o paskui sėdau važiuoti namo“, – aiškino jis.

Daugiau apie padarytą pažeidimą A. Poplavskis nenorėjo kalbėti: „Noriu tik atsiprašyti“.

Jis taip pat pažymėjo, kad automobilį vairuoja 40 metų, tačiau niekada nebuvo baustas už tai, jog būtų prie vairo sėdęs neblaivus. Tiesa, pastaraisiais metais jam buvo skirtos administracinės nuobaudos už tai, kad viršijo greitį, nepaisė kelio ženklų bei prie vairo kalbėjosi mobiliojo ryšio telefonu.

„Niekada nemaniau, kad man taip atsitiks, turiu tris mažamečius vaikus ir man prieš juos labai gėda – manau, kad jau daugiau gyvenime ir nevairuosiu“, – teisme sakė buvęs Seimo narys.

Administracinio teisės pažeidimo bylą išnagrinėjusi teisėja Nijolė Žimkienė nutarė A. Poplavskį pripažinti kaltu ir jam skyrė 600 eurų baudą bei dvejiems metams uždraudė vairuoti bet tokią transporto priemonę. Kadangi jis buvo nušalintas nuo vairavimo dėl apsvaigimo nuo alkoholio, draudimas vairuoti įsigaliojo nuo teismo nutarimo priėmimo dienos.