Kad bendrovės pinigus kažkas vagia, įtarimų kilo kelių užsakovų paklausus, kodėl jie vėluoja atsiskaityti už keliones. Šie pateikė dokumentus, jog „Busturui“ jau sumokėjo. Tada Turizmo skyriaus vadybininkas prisipažino, kad darbovietės pinigus pavogė ir pralošė. Tą jis neva daręs jau ilgą laiką - apie dešimtmetį.

„Busturo“ Eksploatacijos skyriaus direktorius Silvas Gedaminskas sako, kad ilgą laiką vagysčių niekas nepastebėjo, nes vagišius veikė apsukriai. Pats tuo metu vadovavęs Turizmo skyriui grynuosius pinigus iš užsakovų paimdavo, tačiau į bendrovės sąskaitą neįnešdavo. Kai vadovai pasidomėdavo, kodėl vienas ar kitas užsakovas delsia atsiskaityti, vagis įtarimus tuoj išsklaidydavo - pinigus už neva vėluojantį užsakovą sumokėdavo. Jų paimdavo iš kito kelionių užsakovo ir pasakydavo, kad jau šis vėluoja sumokėti.

Išaiškėjus vagystėms pusamžis „Busturo“ darbuotojas pats nuėjo į policiją ir prisipažino apvogęs darbovietę bei pinigus pralošęs.

Pareigūnai aiškinasi vagystės aplinkybes. Iš darbo vagis atleistas. Tiesa, darbovietei dalį pavogtų pinigų jis grąžino - maždaug 10 tūkst. litų. Daugiau pinigų sakė neturintis.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)