Apie nusikaltimą Maironio gatvėje esančiame Utenos kolegijos studentų bendrabutyje sužinota ankstų ketvirtadienio rytą. Apie pusę septynių kelios studentės, išėjusios į septintajame pastato aukšte esantį bendrojo naudojimo balkoną, pakraupo – be gyvybės ženklų gulėjo kruvinas jaunuolis. Ant jo buvo matyti daugybė smurto žymių.

Dėl šio nusikaltimo pareigūnai iš karto sulaikė tame pačiame kambaryje kaip ir R. P. gyvenusį 20-metį. Įtariamasis buvo užkluptas tame pačiame kambaryje, kur, kaip įtariama, ir įvyko tragedija. Manoma, kad žudikas savo auką užklupo miegančią. Ekspertai ant nužudytojo kūno rado apie dešimt durtinių žaizdų, iš kurių mažiausiai vienas dūris – į kaklą – buvo mirtinas.

Įtariamasis neneigia nužudęs kambario draugą. Esą jie nesutardavo, pykdavosi, tačiau ne dėl rimtų dalykų, o dėl smulkmenų.

Kaip DELFI sakė Utenos apskrities policijos viršininko pavaduotojas Vytautas Vaiškūnas, žmogžudystės priežastis - kvailos, vaikiškos ambicijos. Pirmakursis klaipėdietis kažkodėl labai nemėgo kambarioko - antrakusrio rokiškiečio.

Manoma, kad žmogžudystė buvo įvykdyta apie vidurnaktį. Po to žudikas išėjo, į upelį įmetė peilį (jis dabar dar ieškomas). Grįžęs į bendrabutį paryčiais ištempė lavoną iš kambario į balkoną.

Įtariamasis kolegijoje studijavo masažą ir kineziterapiją.