Delfi primena, kad 1991 m. gimusi mergaitės motina pareigūnams sakė nuskandinusi savo dukrą. Prieš tai paskambinusi į Bendrąjį pagalbos centrą ji pranešė ištraukusi mergaitę iš vandens, bet atsisakė ją gaivinti.

Po įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl mažamečio nužudymo. Nusikaltimu įtariama motina atsidūrė ligoninėje, kur ji yra iki šiol.

Kaip informavo prokuratūra, Vilniaus miesto apylinkės teismas š. m. balandžio 13 d. tenkino Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroro prašymą ir priėmė nutartį, kuria dukters nužudymu įtariamai moteriai skyrė kompleksinę stacionarinę teismo psichiatrijos ir teismo psichologinę ekspertizę.

Moteris atiduota į sveikatos priežiūros įstaigą ekspertizei atlikti.

Čia ekspertai tirs, ar ji įvykio metu suvokė savo veiksmus ir gali už tai atsakyti.

„Siekiant nepakenkti atliekamam ikiteisminiam tyrimui, detalesnė informacija šiuo metu neviešinama“, – nurodė prokuratūros atstovė Gintarė Vitkauskaitė-Satkauskienė.

Anksčiau prokuratūra kreipėsi į teismą prašydama įtariamąją trims mėnesiams priverstinai perkelti tirti į medicinos įstaigą, tačiau toks prašymas atmestas, nes tą galima daryti tik turint teismo psichiatrijos ekspertizės išvadą, kad asmuo dėl psichinės ligos pavojingas visuomenei.

Delfi primena, kad kaimynystėje gyvenantys žmonės iškart po tragedijos pasakojo, kad jauna šeima prieš 4 metus įsigijo namą Vievyje, jį patys suremontavo.

Pasak jų, mamą visą laiką matydavo kartu su dukra, ji augino vaiką namuose, o tėvas dirbo. Šeimą kaimynai apibūdino kaip tvarkingą, o apie tai, kad gali įvykti tokia tragedija, niekas negalėjo net pagalvoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją