Bylos duomenimis, nuo 2022 m. gegužės 25 d. iki 2022 m. gruodžio 16 d. abu kaltinamieji, veikdami bendrininkų grupėje, galimai įsibrovė į šešiolikos garbaus amžiaus nukentėjusiųjų namus ir iš jų pagrobė įvairių sumų pinigines lėšas, kurių bendra suma – 24 205 eurai. Manoma, kad kaltinamieji taip pat pasisavino ir įvairius daiktus, kurių bendra turtinė vertė – didesnė nei 1800 eurų.

Įtariama, kad asmenys apsimesdavo, jog atvyko patikrinti vandens skaitliukų. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, V. P. užrašinėdavo vandens skaitliukų rodmenis ir nukentėjusiesiems duodavo pasirašyti, jog šie juos patvirtina, o R. J. tuo metu butuose ieškodavo pinigų ir galimai juos pagrobdavo. Tarp asmenų galimai pasisavintų daiktų – auksiniai bei sidabriniai papuošalai, planšetinis kompiuteris, vairuotojo pažymėjimas, asmens tapatybės ir banko mokėjimo kortelės.

Asmenys taip pat kaltinami, jog pavogė vienos iš nukentėjusiųjų banko kortelę ir iš jos per 10 kartų išgrynino bei pasisavino 4650 eurų.

Ikiteisminio tyrimo metu anksčiau neteista R. J. savo pozicijos dėl įtarimų neišreiškė ir pasinaudojo teise tylėti. Tuo tarpu, praeityje 15 kartų teistas, kaltinamasis V. P. ikiteisminio tyrimo metu parodymus davė ir dėl inkriminuojamų veikų prisipažino visiškai.

Abiems asmenims pareikšti kaltinimai pagal penkis Baudžiamojo kodekso straipsnius – dėl vagystės (BK 178 str. 2 d. ir BK 22 str. 1 d., 178 str. 2 d.), sukčiavimo (BK 182 str. 1 d.), neteisėto disponavimo elektronine mokėjimo priemone arba jos duomenimis (BK 214 str. 1 d.), neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimo (BK 215 str. 1 d.), dokumento pagrobimo arba pagrobtojo panaudojimo (BK 302 str. 1 d.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją