Tai ketvirtadienį spaudos konferencijoje Vladivostoke pranešė Rusijos piliečio advokatai amerikiečiai Johnas J.Gallagheris (Džonas Galaheris) ir Larisa Tanberg (Larisa Tenberg).

1998 metų gruodį Vladivostoko centre JAV diplomato džipas dideliu greičiu rėžėsi į automobilį, ant kurio užpakalinės sėdynės sėdėjo 23 metų Aleksandras Kašinas. Per avariją vaikinas patyrė sunkią stuburo traumą ir visam gyvenimui tapo invalidu.

Dėl šio eismo įvykio Vladivostoko valstybinė autoinspekcija iškėlė baudžiamąją bylą, kurią tiriant D.Kento kaltė buvo įrodyta, tačiau diplomatinį imunitetą turintis amerikietis po pusantro mėnesio buvo atšauktas iš Vladivostoko, o jam iškelta baudžiamoji byla nutraukta.

2000 metais ginti nukentėjusiojo A.Kašino interesų stojo Amerikos teisininkai.

J.Gallagheris ir L.Tanberg pranešė žurnalistams, kad avarijos metu JAV diplomatas buvo girtas, taip pat pažymėjo, jog daugiau nei dvejus metus nukentėjusysis bergždžiai bandė išsireikalauti, kad D.Kentas būtų patrauktas civilinėn atsakomybėn ir kompensuotų brangiai kainavusį gydymą.

Pasak L.Tanberg, rasti D.Kentą JAV buvo labai sunku. Nors visuose didžiausiuose Amerikos laikraščiuose buvo išspausdintas kvietimas atvykti į teismą, buvęs diplomatas neatsišaukė. Tik advokatams kreipusis į dingusių žmonių ieškančią firmą, beveik po dvejų metų pavyko aptikti D.Kento pėdsakus.

Per tą laiką, sakė advokatai, D.Kentas dukart keitė pavardę. Iš nuotraukos jį atpažino viena iš Arlingtono (Virdžinijos valstija) miesto, kuriame dabar ir gyvena D.Kentas, gyventojų.

L.Tanberg pranešė, kad D.Kentas iki šiol yra Valstybės departamento darbuotojas.