Vakar po pietų išplaukusi į jūrą jachtos "Perfecta" įgula ieškojo dingusio buriuotojo. Apie nelaimę pranešta kaimyninių Baltijos šalių gelbėjimo koordinavimo centrams.

Žuvusiojo kūno vakar iki vėlumos nebuvo aptikta.

Klaipėdos pilies uoste stovinčios jachtos "Marius" įgulos nariams žinia apie G.Mincės žūtį buvo lyg perkūnas iš giedro dangaus. Toks likimas, pasak jų, galėjo ištikti pirmą kartą į Baltiją išplaukusius naujokus, bet tik ne Gintautą.

Jis buvo atsargus, savo draugams nuolat primindavo, kad jūra skaudžiai baudžia lengvapėdžius jūrininkus. Jachtos „Marius” įgulos nariai mano, kad atsidūręs vandenyje G.Mincė galėjo sušalti, patirti emocinį stresą ir paskutinę akimirką netekti jėgų.

Tą dieną jachta „Marius” už uosto vartų išplaukė ir neįprastas keleivis – šuo. Jį viena keleivė buvo pasiėmusi į jūrą. Jūroje ištikus nelaimei Klaipėdoje pasklido kalbos, kad G.Mincė galėjo atsidurti už borto mėgindamas išgelbėti nuo jachtos denio į jūrą nusiritusį gyvūną.

„Keleiviai buvo susijaudinę, iš jų kalbų buvo sunku suprasti, kas ten atsitiko. Gal Gintas iškrito kartu su šunimi, kurį tuo metu laikė rankose arba bandė nutverti. Tačiau netikiu, kad kapitonas šoktų į jūrą žinodamas, jog laive nėra jį mokančių valdyti žmonių”, – kalbėjo J.Stakvilevičius.

Aišku viena – jachta plaukęs šuo taip pat dingo.