Teismas paskelbė, kad V. Galdikas, asmeninio konflikto su L. V. metu sunkiai sutrikdžiusį jai sveikatą ir nuteisė vyrą 3 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausme.

Iš nuteistojo priteisė 50 tūkst. Lt neturtinės žalos atlyginimo nukentėjusiajai ir 13 040 Lt turtinės žalos atlyginimo Valstybinei ligonių kasai.

Nors jaunuolis savo kaltės nepripažino, teismas konstatavo, kad apsvaigęs nuo alkoholio V. Galdikas 2010 m. sausio 13 d. ankstyvą rytą penkto aukšto balkone, siekdamas apkabinti ir pabučiuoti nukentėjusiąją, pavartojo fizinę jėgą, kurios poveikis lėmė tai, kad mergina iškrito iš penkto aukšto.

Teisėjų kolegija pažymėjo, kad V. Galdiko kaltė dėl pasikėsinimo itin žiauriai tyčia nužudyti nukentėjusiąją neįrodyta, todėl jo veiką perkvalifikavo pagal kilusias pasekmes į sunkų sveikatos sutrikdymą.

Teismas į nuteistajam paskirtą bausmę įskaitė suėmime išbūtą laiką nuo 2010 m. sausio 13 d. iki šio nuosprendžio įsiteisėjimo dienos.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui, paduodant skundą per Klaipėdos apygardos teismą.