Prokuratūros duomenimis, ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas po to, kai 2015 metais Klaipėdos rajone esančiame golfo aikštyne buvo užpultas ir sunkiai sužalotas ten tuo metu golfą žaidęs verslininkas. Kartu su juo atsitiktinai buvęs verslininko pažįstamas buvo apiplėštas.

Turimais duomenimis, abu vyrus užpuolė du nepažįstami asmenys, kurie grasino šaunamuoju ginklu. Minėtam verslininkui užpuolimo metu trenkus beisbolo lazda buvo sunkiai sutrikdyta sveikata, o iš kartu su juo buvusio vyro buvo pagrobtas mobilusis telefonas. Abu užpuolikai iš įvykio vietos pasišalino.

2018 metais, vykdant neviešo pobūdžio veiksmus kitame teisėsaugos pareigūnų atliekamame ikiteisminiame tyrime, buvo gauta reikšmingos informacijos apie asmenį, galimai susijusį su 2015 metais įvykdytu užpuolimu, todėl jo atžvilgiu buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šio tyrimo metu surinktų duomenų visuma leidžia įtarti, kad verslininko užpuolimą inicijavo 61-erių metų šiuo metu niekur nedirbantis Klaipėdos gyventojas. Manoma, kad tokiu būdu klaipėdietis, pasinaudodamas minėtu verslininku, siekė susigrąžinti skolą iš kito verslininko, nurodoma prokuratūros pranešime.

Turimais duomenis, kaltinamasis susitarė su vienu iš jau minėtų užpuolikų – Rusijos Federacijos Respublikos piliečiu – jog jis sužalodamas įbaugintų verslininką, o šis, turėdamas tam tikrų turtinių santykių su kaltinamojo skolininku, paspartintų pinigų grąžinimą. Šiai nusikalstamai veikai įvykdyti užsienio valstybės pilietis susitarė su dar vienu asmeniu – Lietuvos Respublikos piliečiu.

Klaipėdiečiui pareikšti kaltinimai dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo dėl savanaudiškų paskatų veikiant organizuotoje grupėje. Už šią nusikalstamą veiką asmuo griežčiausiai gali būti baudžiamas laisvės atėmimu iki dvylikos metų.

Du užpuolimą įvykdę asmenys nuo teisėsaugos pareigūnų slapstosi. Jiems paskelbta paieška.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją