Pirmadienį per pietus Vilniuje nusileidus lėktuvui iš Londono, VSAT Vilniaus oro uosto užkardos pasieniečiai sulaikė parskridusį 44-erių raseiniškį. Jis buvo išsiųstas iš Jungtinės Karalystės, nes pažeidinėjo šios šalies įstatymus.

VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad deportuotajam daugiau kaip prieš ketverius metus, 2019-ųjų gegužę, teismo nutartimi buvo skirtas suėmimas. Buvo baiminamasi, kad 18 kartų teistas įtariamasis gali slėptis nuo ikiteisminio tyrimo ir teismo, taip pat siekta užkirsti kelią naujiems nusikaltimams. Būtent taip ir įvyko: apklaustas specialiuoju liudytoju vyras pasislėpė.

Pasieniečiai sulaikytąjį tą pačią dieną perdavė paieškos iniciatoriui.

Anot pasieniečių, dalis gimtinėje prisidirbusių Lietuvos piliečių, vengdami atsakomybės, sprunka į užsienį, tikėdamiesi ten pasislėpti. Bet ir kitoje šalyje retai kada dorai duoną pelno, įkliūva ir būna deportuoti.

Kita dalis tokių emigrantų į tėvynę grąžinami pagal Europos arešto orderį. Pasitaiko ir tokių, kurie grįždami į Lietuvą mano, kad jau viskas pamiršta ir jų praeitis nieko nedomina.

Šiemet VSAT pareigūnai sulaikė 1 007 žmones, kurių dėl įvairių nusikaltimų ar pažeidimų ieškojo Lietuvos bei užsienio teisėsaugos institucijos. 796 iš jų pasieniečiams įkliuvo Lietuvos oro uostuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją