Pareigūnai kelias savaites su Mažeikių rajono medžiotojų klubo nariu stebėjo pamiškėje pastatytas kilpas ir nustatė brakonierių, medžiojusį itin brutaliu būdu.

Aplinkos apsaugos departamentas primena, kad laukinių gyvūnų gaudymas, naudojant kilpas, yra griežtai draudžiamas, nes tai gyvūnams sukelia itin skausmingą mirtį. Patekę į kilpą jie patiria įvairius kūno sužalojimus ir kankinasi, kol nusilpę neišgyvena.

Brakonierius buvo pastatęs 9 kilpas, vienoje iš jų rastas žuvęs tauriojo elnio jauniklis.

Aplinkosaugininkams patikrinus pažeidėjo sodybą aptiktos dar 3 kilpos, ką tik išdorotas bebras ir ne mėgėjų žvejybos įrankis – statomas tinklas.

Už neteisėtą medžioklę jam gresia nuo 800 iki 1800 eurų bauda ir reikės atlyginti 5407,92 eurų žalą gyvūnijos ištekliams.

Taip pat vyrui surašytas administracinių nusižengimų protokolas už statomojo tinklo laikymą, jis turės sumokėti nuo 60 iki 200 eurų baudą.

Iš pažeidėjo paimta 12 kilpų ir statomasis tinklas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją