P. Klimavičiui teismas taip pat uždrausta 3 metus dirbti teisėsaugos institucijose.

Teisėjo Mamerto Misiūno paskelbtą nuosprendį I. Tiomkinas ir P. Klimavičius dar galės apskųsti Vilniaus apygardos teismui. Tai jie greičiausiai ir padarys, nes nei tardymo metu, nei teisme jie savo kaltės nepripažino.

Prokurorai kaltinamajame akte buvo nurodę, kad P. Klimavičius galėjo suklastoti administracinio teisės pažeidimo protokolą ir atsakomybėn patraukė ne tą asmenį - esą iš tikrųjų pažeidimą padarė I. Tiomkinas.

Policijos inspektorius tyrė administracinį pažeidimą, kai I. Tiomkino šuo įsiveržė į vienos Antakalnio gyventojos namo kiemą ir išgąsdino ne tik ją, bet mažą šunytį Bobiką.

Dėl pažeidimo buvo patrauktas, o vėliau – įspėtas „Vilniaus brigados" garsenybės draugas Andrejus K. Jis policijos inspektoriui prisipažino, jog savo noru išvedė pasivaikščioti I. Tiomkino šunį ir esą šis ištrūko, kai su kitu šuniu pamatė bėgančią katę. Būtent tada I. Tiomkino šuo ir įbėgo į Antakalnio gyventojos kiemą.

Tačiau byloje yra du liudytojai, kurie tvirtina, kad Andrejus K. tą vakarą „Timochos" šuns nevedžiojo. Nukentėjusioji taip pat nurodė, kad šunį vakare galėjo vedžioti I. Tiomkinas.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai klausėsi I. Tiomkino ir pažeidimo bylą tyrusio P. Klimavičiaus pokalbių, kurie buvo labai atviri. Iš jų esą gali būti aišku, kad I. Tiomkinas ir P. Klimavičius sutarė, jog atsakomybėn bus patrauktas kitas žmogus. Be to, į pareigūną nusikalstamo pasaulio garsenybė kreipėsi „Petručio", vienas kitam linkėdavo sveikatos.

DELFI primena, kad I. Tiomkino augintinis šunytį Bobiką užpuolė 2005-ųjų rugpjūčio 30-osios vakarą, o administracinio teisės pažeidimo protokolas galėjo būti suklastotas rugsėjo pradžioje.

Prokuratūros kaltinamajame akte nurodyta, kad policijos inspektorius galimai piktnaudžiaudamas tarnybine padėtimi diskreditavo policijos pareigūno vardą ir padarė didelę žalą valstybei.

P. Klimavičius į savo mobiliojo ryšio telefoną buvo įsivedęs I. Tiomkino telefono numerį. Esą tai buvo reikalinga norint patikrinti, ar į laisvę anksčiau laiko paleistas „Vilniaus brigados" atstovas laikosi teismo skirtų įpareigojimų.