Prokurorai teigia nustatė, kad taksistu dirbantis ir anksčiau dėl Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimų baustas R. Gulbinovičius prie automobilio „BMW 530” vairo sėdo prisirūkęs kanapių.

Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Ilona Mateikienė trečiadienį atvertė baudžiamąją bylą, kurioje R. Gulbinovičius kaltinamas dėl praėjusių metų lapkričio 8-osios naktį nutikusio eismo įvykio sostinės Konstitucijos ir Lvovo g. sankirtoje.

Tačiau tik atvertė – į teismo posėdį neatvyko kaltinamojo advokatė, o šis be savo gynėjos iš teisėjos atsisakė net paimti dviejų nukentėjusiaisiais byloje pripažintų vyrų civilinius ieškinius dėl turtinės ir neturtinės žalos atlyginimo.

„O kaip kitaip, aš be advokatės atsisakau paimti bet kokius popierius“, – teismui pareiškė R. Gulbinovičius.

O netrukus po pasibaigusio teismo posėdžio jis atsisakė ir atsakyti į žurnalistų klausimus – esą reikalinga advokatė.

Tuo metu baudžiamojoje byloje nukentėjusiaisiais pripažinti vilniečiai Andrius Serapinas ir Martynas Peteris sakė, kad juos partrenkusį vairuotoją R. Gulbinovičių pirmą kartą pamatė teismo salėje – iki šiol jis ne tik net nebandė susisiekti, bet ir neatsiprašė.

„Mes net nežinome, ar jis kaltę pripažįsta, o juk po avarijos mano draugas su mirtimi kovojo, manęs gydytojai taip pat neguodė – sakė, kad nėra šimtaprocentininės garantijos, jog vaikščiosiu“, – prisipažino A. Serapinas.

Nukentėjusysis neslėpė, kad dar ir iki šiol jaučia skaudžios nelaimės padarinius – vaikščiodamas šlubuoja, po operacijos koja sutrumpėjo 2 cm, į koją įstatytas metalo gabalas.

Dar sunkesnius sužalojimus patyrė M. Peteris – jam buvo lūžę keliolika šonkaulių, trijose vietose pažeistas stuburas. „Tris savaites pragulėjau Reanimacijos skyriuje, po to – dar tris mėnesius ligoninėje, bet sužalojimus dar gydausi iki šiol, darau įvairias mankštas“, – prisipažino jis.

Nelaimė, dėl kurios yra pateikti kaltinimai R. Gulbinovičiui, kuris, įtariama, buvo apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų, nutiko lapkričio 8-ąją, apie 4.10 val. - jauni vyrai buvo partrenkti, kai išėjo į gatvę visai šalia sankryžos.

Taksi smūgis į žmones buvo gana stiprus, du partrenkti jauni vyrai iš karto prarado sąmonę.

Jeigu teisme bus įrodyta R. Gulbinovičiaus kaltė, jam grės laisvės atėmimo iki šešerių metų bausmė.