Sekmadienio naktį Molinės kaimo (Ignalinos r.) apylinkėse pasienio sargybą vykdę VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Puškų pasienio užkardos pareigūnai, naudodami nešiojamą termovizorių, pastebėjo du asmenis su juodais ryšuliais ant pečių. Vienas greta kito ėję vyrai judėjo nuo valstybės sienos į Lietuvos gilumą. Pasieniečiams mėginant juos sulaikyti, metė savo ryšulius ir leidosi bėgti.

Vieną jų, kaip vėliau paaiškėjo, 32-ejų Ignalinos rajono gyventoją, pavyko sulaikyti netrukus, apie 100 m nuo numestų ryšulių. Kito bėglio paieškai buvo panaudotas bepilotis orlaivis ir pasitelktas kinologas su tarnybiniu šunimi. Trejų metų belgų aviganis Fire aptiko antrojo vyro pėdsakus ir po pusvalandžio pasieniečius atvedė į Dysnos pakrantę, kur bėglys, 30-metis ignalinietis, ir buvo sulaikytas.

Atlikę vietovės apžiūrą VSAT pareigūnai įsitikino, kad abiejuose vyrų gabentuose ryšuliuose buvo cigaretės „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis. Kontrabandininkai ir rūkalai buvo pristatyti į Puškų pasienio užkardą. Ten suskaičiavus nustatytas cigarečių kiekis – 940 pakelių.

Už akcizinių prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką ignaliniečiams Puškų pasienio užkardoje pradėtos administracinės teisenos. Už tokį pažeidimą skiriama 5 200–6 000 eurų bauda, o vyresniajam, jau baustam už tokį pažeidimą, – 5 760–6 000 eurų bauda. Be to, jiems dar teks atsakyti ir už tai, kad pažeidė pasienio teisinį režimą reglamentuojančius teisės aktus.

Po apklausos sulaikytuosius pasieniečiai paleido, įteikę šaukimus po keliolikos dienų atvykti į Puškų pasienio užkardą, kai ten bus nagrinėjamos jų administracinės bylos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją