„Nuo Lietuvos policijos galima slapstytis kiek tik nori, bet vieną dieną į tavo duris pasibels ar, kaip paskutiniu atveju buvo, tavo automobilį užblokuos septyni policijos ekipažai ir būrys ginkluotų policininkų“, – apie paskutinę sėkmingą tarptautinę operaciją socialiniuose tinkluose skelbia Lietuvos policijos atašė Jungtinėje Karalystėje Linas Pernavas.

Tiesa, kas tas asmuo ir kur konkrečiai sulaikytas, L. Pernavas neatskleidžia. Tik užsimena, kad žmogus buvo ieškomas dar nuo 2014 metų, o sulaikytas buvęs šią savaitę.

Pareigūnas įvardija ir sulaikytoji nusikaltimus: jis buvo ieškomas nuo 2014 m. už tai, kad būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, veikdamas bendrininkų grupėje, panaudodamas fizinį smurtą išžagino merginą.

„Jam grėsė įkalinimas iki 10 metų. Jis darė viską, kad nebūtų susektas ir sulaikytas: naudojo suklastotas/svetimas ID korteles, naudojosi net keturiais, svetimų asmenų vardu registruotais automobiliais, dažnai keitė telefono korteles ir dar daug visko. Bet tai jam nepadėjo! Nepadėjo, nes klysta visi, net ir tokie asmenys, kaip šis, o mes „klaidas“ tuoj pat išnaudojame“, – skelbia L. Pernavas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją